TBB'den "Söz Savunmanın" toplantısı

TBB Başkanı Feyzioğlu:- "Meslek örgütlerinin bölünmesi ve parçalanmasından sadece terör örgütleri ve onları maşa olarak kullanan karanlık güç odakları istifade eder"
TBB'den "Söz Savunmanın" toplantısı

ANKARA (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Meslek örgütlerinin bölünmesi ve parçalanmasından sadece terör örgütleri ve onları maşa olarak kullanan karanlık güç odakları istifade eder." dedi.

TBB tarafından Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda "Söz Savunmanın" başlığıyla düzenlenen toplantıya Feyzioğlu, baro başkanları, delegeler ve avukatlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Feyzioğlu, Türkiye'nin, emperyal güçlerin desteklediği bölücü terör örgütleriyle savaştığını belirterek, "Ülkemiz Orta Doğu'yu kana bulayan, kutsal dini değerlerimizi ilkel amaçlarına hizmet etmek isteyen radikal dinci terör örgütleriyle mücadele ediyor." dedi.

Feyzioğlu, Türkiye'nin üzerine oynanan senaryoları ve kurulan tuzakları bertaraf etmek için mili birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunun altını çizerek, TBB'nin ve baroların bu birlik ve beraberliğin taşıyıcı unsuru olduğunu söyledi.

Tüm vatandaşlarla ortak paydada kucaklaşmasının yolunun, köklerini evrensel değerlerden alan hukuk olduğunu belirten Feyzioğlu, "Bu evrensel değerlerin fışkırdığı topraklar Anadolu'dur, Trakya'dır, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatanıdır." diye konuştu.

Feyzioğlu, vatandaşların hukukun üstünlüğü paydasında kucaklaştırılmasının Türkiye'nin beka meselesi haline geldiğini ifade ederek, gelecek nesillerin huzur ve refah içinde yaşayabilmesinin hukukun üstünlüğünün sağlanmasına bağlı olduğunu vurguladı.

- "Meslek örgütleri parçalanmamalıdır"

Meslek örgütlerinin parçalanmaması gerektiğinin altını çizen Feyzioğlu, "Meslek örgütlerinin bölünmesi ve parçalanmasından sadece terör örgütleri ve onları maşa olarak kullanan karanlık güç odakları istifade eder." değerlendirmesinde bulundu.

Feyzioğlu, terör örgütlerinin ve arkalarındaki karanlık güçlerin Türkiye'yi bölme ve parçalama planları yaptıklarını ifade ederek, bu planları bozmanın tek yolunun milli birlik ve beraberlik olduğunu söyledi.

- Anıtkabir ziyareti

Öte yandan Feyzioğlu, baro başkanları, delegeler ve avukatlar, toplantı öncesinde Anıtkabir'i ziyaret etti.

Feyzioğlu ve beraberindekiler, Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.

Saygı duruşunun ardından heyet, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Feyzioğlu, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Feyzioğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Barolar ve Türkiye Barolar Birliği, Türkiye'dir. Baroların birliği, Türkiye'nin birliğidir. Dört bir yanımızı sarmış ateş çemberinden ve ülkemizin üzerine kurulan tüm senaryolardan çıkış yolu, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmektir. Milli birlik, hukukun üstünlüğü paydasında her vatandaşımızın kucaklaşmasıyla sağlanabilir. Hukukun üstünlüğü için bağımsız, tarafsız, güvenilir bir yargı zorunludur. Güvenilir yargının olmazsa olmaz şartı, avukatların bağımsızlığıdır. Avukatların bağımsızlığı ise bağımsız ve güçlü baroların varlığına bağlıdır.

Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi, barolar ve Türkiye Barolar Birliği halkın avukatıdır. Biz, Cumhuriyet devriminin yılmaz savunucusu olan avukatlar hep birlikte başaracağız. Çünkü davamızda haklıyız."

Kaynak: