TBMM Başkanı Kahraman: “Millet darbeyi yendi”

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Millet darbeyi yendi. Bundan böyle eline silah alanın darbe yapabildiği bir ülkeden demokrasiyi özümsemiş darbelere kapısını...
TBMM Başkanı Kahraman: “Millet darbeyi yendi”

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Millet darbeyi yendi. Bundan böyle eline silah alanın darbe yapabildiği bir ülkeden demokrasiyi özümsemiş darbelere kapısını kapatmış bir ülkeye geçmiş olduk" dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe kalkışması sırasında saldırıların hedefinde olan Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı. Özel Harekat Polislerini selamlayan Kahraman, ardından ise saldırının gerçekleştiği yere kırmızı karanfil bıraktı. Bir felaketin önlendiğini belirten Kahraman, "Bunu önlemede polisimizin büyük fedakarlığı, emeği ve gayreti var. Az önce Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettik. Daha önce de İçişleri Bakanımıza bir ziyarette bulunduk. Başımız sağolsun. Türkiye bütün milletiyle bir darbeyi önledi. Millet darbeyi yendi. Bundan böyle eline silah alanın darbe yapabildiği bir ülkeden demokrasiyi özümsemiş darbelere kapısını kapatmış bir ülkeye geçmiş olduk. Demokratik hayatımız devam edecek. Millet bu noktada iradesini ortaya koydu. Biz TBMM olarak, milletin temsilcileri olarak bize düşen görevi yaptık. Halkımız meydanlarda demokrasiye bağlılığını ifade ediyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin detaylarını paylaşan Kahraman, "Üzüntümüzü beyan ettik ve bir badireden kurtulmanın rahatlığı içerisinde geleceğe ait ümitvar olduğumuzu ve gelecekte yine güçlü bir Türkiye olarak dünya siyaset sahnesinde yerimizin devam edeceğimiz inancını ifade ettik. Kendilerine teşekkür ettik. Cumhurbaşkanımızın meydanlara çağrısı, milletimizin bu davete büyük bir katılım ile koşmasını vesile oldu. TBMM'de de 4 siyasi partimiz ortak bir bildiri yayınladılar. Şuan da parti farkı gözetmeksizin milletimiz bir bütün halindedir. Milli meselelerde bütün insanlarımız bir bütün içerisindedir. Sayın Cumhurbaşkanımız heyet üyelerimize tek tek söz verdiler. Oradaki müzakeremiz bunlardı" açıklamasını yaptı.

Bir basın mensubunun, "Yeni darbe girişimlerinin olmaması için TBMM ne gibi görevler üstlenecek?" sorusu üzerine Kahraman, şu cevabı verdi:

"Bundan sonra darbe olmayacağına göre eksik kalan taraflar hangileridir onları giderelim. Sığınak hadisemiz basına intikal etti. Böyle bir şey beklenmiyordu. Sığınak meselemizi çözüyoruz. Sığınak illa ki darbede lazım değil, sel de, deprem de, herhangi bir harekatta lazım olabilir diye. Biz bir bütünüz. Bizim beraberliğimiz şart. Biz gelişmek ve kalkınmak için bu kardeşliğimizi sürdürmeliyiz. Türkiye, gördüğü darbelerden sonra her seferinde daha öteye gitmiştir. Daha öteye gideceğiz. Türkiye'nin gelişmesi önlenemeyecek. Siyasi partilerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte bir araya geldi. Milli irade TBMM'ye aittir. Ne bir silahlı güce, ne bir şahsa ait değildir. Bunun da ispatı yapılmış oldu."

TBMM Başkanı Kahraman: “Millet darbeyi yendi”

Kaynak: