TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu
TBMM Genel Kurulu
CHP'li Tanal:
- "Cumhurbaşkanı 400 milletvekilini hangi parti adına istiyor?"
- Milli Eğitim Bakanı Avcı:
- "Ben de çok güzel anlıyorum, siz de çok güzel anlıyorsunuz"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın "Cumhurbaşkanı 400 milletvekilini hangi parti adına istiyor?" sorusunu yönelttiği Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bunu Cumhurbaşkanlığı adına açıklama yetkisine sahip olmadığını belirterek, "Ben de çok güzel anlıyorum, siz de çok güzel anlıyorsunuz" dedi. 

Avcı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi kurulmasını öngören kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Edirne'de uluslararası imam hatip lisesi açılacağını belirten Avcı, okulun özellikle Balkanlar'dan gelen öğrencilere yönelik olacağını söyledi. Kayseri ve İstanbul'da da uluslararası imam hatip liseleri olduğunu kaydeden Avcı, mezunların Türkiye dışında da görev yapabilmesi için bu okulların açıldığını ve İngilizce hazırlık eğitimi verildiğini belirtti. 

Avusturya'nın yurt dışından din görevlisi kabul etmemesinin söz konusu olduğuna dikkati çeken Avcı, bu konudaki yasanın kabul edilmesi halinde Avusturya vatandaşı Türk gençlerin Türkiye'deki uluslararası imam hatip okullarında eğitim almasıyla din hizmetlerini yürütmeyi planladıklarını ifade etti.

 

- 400 milletvekili tartışması

 

CHP'li Mahmut Tanal ile Avcı arasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "genel seçimde 400 milletvekili istemesi" konusunda imalı bir diyalog yaşandı.

Tanal, Avcı'ya, "Cumhurbaşkanı 400 milletvekilini hangi parti adına istiyor?" sorusunu yöneltti. 

Avcı, hükümeti temsil ettiğini dile getirerek, Cumhurbaşkanlığı adına açıklama yapma yetkisine sahip olmadığını söyledi. Avcı, "Ama sorunuzun içeriğinden, tonlamasından sizin bunu anlamamış olma ihtimalinizi düşünemiyorum" dedi. 

Tanal'ın, "Siz nasıl anlıyorsunuz, ben anlamıyorum" demesi üzerine Avcı, "Benim nasıl anladığımı da sizin anlamamış olmanızı düşünemiyorum. Ben de çok güzel anlıyorum, siz de çok güzel anlıyorsunuz" diye konuştu. 

Mahmut Tanal'ın, "Bunu istemesi sizi rahatsız etmiyor mu?" sorusuna Avcı, "Sizi niye rahatsız ediyor?" karşılığını verdi. 

Tanal'ın, "Tarafsız olması gerekmez mi?" ifadesi üzerine de Avcı, "Tarafsız işte, isim vermeden söylüyor" dedi.