TBMM heyeti Kanada basınına FETÖ’yü anlattı

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananları aktarmak amacıyla temaslarda bulunmak üzere Kanada’ya gelen TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri, basın mensuplarıyla bir araya geldi.
TBMM heyeti Kanada basınına FETÖ’yü anlattı

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini anlatmak amacıyla TBMM Dışişleri Komisyonu üyelerinden oluşturulan heyet, Kanada'daki temasları çerçevesinde ülke basınının önde gelen isimleriyle görüştü.

Montreal’den sonra başkent Ottawa’ya geçen heyet üyeleri, ev sahipliğini Büyükelçi Selçuk Ünal'ın yaptığı kahvaltıda, Kanadalı gazeteciler ile bir araya geldi.

Elçilik rezidansındaki kahvaltılı toplantıda, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Kani Torun, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, TBMM Türkiye-Kanada Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ile MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter yer aldı.

Toplantıya, Kanada basınından İPolitics ve Open Canada yazarı Fen Osler Hampson, Kanada resmi haber ajansı CanadianPress’in Uluslararası Haberler Editörü Mike Blanchfield, Esprit’in uluslararası üne sahip ödüllü savaş muhabiri gazeteci-yazar Scott Taylor, Ottawa Citizen Gazetesi Yazarı Andrew Cohen, NATO ve uluslararası ilişkiler uzmanı Shuvaloy Majumdar, Somalili gazeteci-yazar Muhammed Adam ve Globe and Mail Gazetesi yazarı Brian Lee Crowley katıldı.

TBMM Heyeti Başkanı Kani Torun, kahvaltı öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye’de 15 Temmuz gecesi yaşananları özetledi. Dünya kamuoyuna Türkiye’de yaşananları tam ve doğru anlatmak için yola çıktıklarını belirten Torun, Batı basınının, darbe girişimine ve FETÖ’ye yaklaşımının gerçekleri yansıtmadığını vurguladı.

Karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen toplantıda, Kanadalı basın mensuplarına AA tarafından hazırlanan 15 Temmuz Darbe Girişimi kitabının İngilizce baskısı verildi.

Kani Torun, kahvaltı sonrasında diplomasi gazetesi Hill Times yazarı Chelsey Nash'e röportaj verdi.

Ottawa’daki Kanadalı Müslüman STK’ların yöneticileri ile öğle yemeğinde bir araya gelen TBMM heyeti, daha sonra Kanada-Türkiye İş Konseyi (CTBC) Başkanı Gar Knutson ve Direktör Mike Ward ile FETÖ'nün darbe girişimi konusunu görüştü.