TBMM heyeti Kanada’da Türklerle bir araya geldi

TBMM Dışişleri Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, Kanada'da yaşayan Türklerle bir araya geldi.
TBMM heyeti Kanada’da Türklerle bir araya geldi

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Bursa MilletvekiliCemalettin Kani Torun, "Devleti ele geçirmeye çalıştılar. Ancak karşılarına Türk milleti çıktığı için bu çete üyeleri büyük ölçüde bertaraf edildi." dedi.

Torun başkanlığında AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, TBMM Türkiye-Kanada Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter'den oluşan heyet, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve sonrasında yaşananların dünyaya anlatılması kapsamında Kanada temaslarında, Montreal Türk Kültür Merkezi’nde Türk vatandaşlarla buluştu.

Torun, toplantıda yaptığı konuşmada, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi meşum bir olay yaşadığını hatırlatarak, "Devleti ele geçirmeye çalıştılar. Ancak karşılarına Türk milleti çıktığı için bu çete üyeleri büyük ölçüde bertaraf edildi." diye konuştu.

Batı’nın Türkiye’de ilan edilen olağanüstü hal ile ilgili yaklaşımını eleştiren Torun, "Fransa’da 6 aydır olağanüstü hal uygulanıyor ama kimsenin gıkı çıkmıyor. Ancak Türkiye söz konusu olduğuna bu konuda ciddi dezenformasyon yapılıyor. Batı’da bizdekine benzer bir olay olsa bizdekinin on katını yaparlardı." ifadesini kullandı.

Torun, ABD’nin 11 Eylül 2001 saldırıları sonrası Afganistan’ı "yerle bir ettiğini" kaydetti.

Heyette yer alan CHP Balıkesir Milletvekili Akın, "Şu anda tamamen birlik ve beraberlik içindeyiz. Bu birliğimiz, dünyaya ders olması içindir. Türk milletinin gücünün büyüklüğünü bütün dünyanın bilmesi lazım. Türk milleti, Kuvayı Milliye ruhuyla hepsini dize getirmiş bir millettir. Bizi böyle kendini bilmez çetelerle,FETÖ'cü teröristlerle dize getiremezler." dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Yönter de "Yıllardır ‘okyanus ötesi’ diye çağırdığımız çetenin, 15 Temmuz gecesi ülkeye ve devlete kastetmeye kalkışmasına şahit olduk. 15 Temmuz gecesi başka bir şey arkadaşlar. Bu, Türk düşmanlarının, din kisvesine bürünmüş alçakları kullanarak Türk vatanını ele geçirme operasyonudur." değerlendirmesinde bulundu.

FETÖ’nün kalkıştığı darbe girişimini "9. Haçlı Seferi" olarak niteleyen Yönter, "Fetullahçı Terör Örgütü, Türkiye’ye çevrilmiş silahtır, tanktır." diye konuştu.

AK Parti Karaman Milletvekili Şeker de Türk milletine düşman ülkelerin bilindiğini belirterek, "Problem, içimizden çıkan hainler. Problem, pirincin içindeki beyaz taşlar ama bu hainler artık kendilerini ifşa ettiler. Bu yaşananlar, arınmaya ve birlik beraberliğe vesile olacak." yorumunu yaptı.

TBMM Türkiye-Kanada Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Başer de FETÖ'cü darbe girişiminin TBMM'ye yaptığı bombalı saldırıyla 79 milyonu katletmek istediğine işaret ederek, "Soruyorum size, bu durumda Amerika olsaydı, Avrupa olsaydı, sessiz mi kalacaklardı? OHAL ilan etmeyecekler miydi? Kaldı ki biz, devlet kurumlarına sızmış hainleri, alçakları defetmek için OHAL ilan ettik." dedi.

TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti, Ottawa’da da temaslarda bulunduktan sonra Toronto’ya geçecek.