TBMM'nin açılışının 94. yıl dönümü

TBMM'nin açılışının 94. yıl dönümü
- Özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulu'nu Cumhurbaşkanı Gül, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları ile Ankara'daki 9 okuldan gelen çocuklar da izledi
- Yoğun ilgi gösterilen Başbakan Erdoğan, Meclis bahçesinde gruplar halinde AK Parti'li milletvekilleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 94. kuruluş yılı dolayısıyla özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulu'nu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları ile Ankara'daki 9 okuldan gelen çocuklar da izledi.

TBMM Genel Kurul'u, TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında özel gündemle toplandı.

Genel Kurul'a ilk gelen lider, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli, partisine mensup bir grup milletvekili ile birlikte salona girerek, ön sıradaki yerini aldı. Bahçeli'nin ardından salona bazı CHP'li milletvekilleriyle giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ön sıradaki yerine oturdu.  

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da daha sonra Genel Kurul'a girerek, Bakanlar Kurulu sırasındaki yerine geçti. 

Cumhurbaşkanlığı locasından Genel Kurul'u izleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı eşlik etti. Cumhurbaşkanı Gül, yerine geçmeden önce kuvvet komutanları ile tokalaştı. 

Genel Kurul'u; Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, kuvvet komutanları ve büyükelçiler ile yabancı misyon şefleri, kendileri için ayrılan özel locadan izledi. DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztük de izleyenler arasında yer aldı.

Başbakan Erdoğan'ın konuşması 13 dakika, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konuşması 8.5 dakika, HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü'nün konuşması 12.5 dakika, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın konuşması ise 12 dakika sürdü. 

Özel birleşimi, Ankara'daki 9 okuldan gelen 159 öğrenci de izleyici locasından takip etti.

 

-Başbakan Erdoğan'a Meclis'te yoğun ilgi

 

Başbakan Erdoğan, birleşimin sona ermesinin ardından iktidar kulisinin bahçesine çıktı. Erdoğan burada, bakanlar, AK Parti Grup Başkanvekilleri ve bazı AK Parti milletvekilleri ile sohbet etti. Yaklaşık yarım saat sohbet eden Başbakan Erdoğan'a çay, leblebi ve kuruyemiş ikram edildi.

AK Parti Ağrı Milletvekili Kerim Yıldız'ın 7 yaşındaki kızı Dilanur, Başbakan Erdoğan'ın koşarak yanına gitti ve sarıldı. Başbakan Erdoğan da Dilanur'u öperek, bir süre sohbet etti.

Başbakan Erdoğan, bahçede gruplar halinde AK Parti'li milletvekilleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan, bahçeden ayrılırken, TBMM personeli bir kadının çocukları ile de fotoğraf çektirdi.

 

aa_picture_20140423_2146812_high.jpg