TBMM'ye bir grup daha geliyor! Çatı parti belli oldu

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi genel başkanları TBMM’de ortak grup kurma kararı aldı. Gelecek Partili vekillerin Saadet Partisi çatısı altına girmesi beklenirken parti liderleri Temel Karamollaoğlu ve Temel Karamollaoğlu yarın kamuoyuna açıklama yapacak.
TBMM'ye bir grup daha geliyor! Çatı parti belli oldu

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin bir süredir devam eden TBMM’de ortak grup kurma görüşmeleri sona erdi. DEVA Partisi ile anlaşamayan iki parti, tek çatı altında grup kuracak. Gelecek Partili vekillerin Saadet Partisi çatısı altına girmesi bekleniyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yarın 12:30'da konuya ilişkin açıklama yapacak.

10’ar milletvekili bulunan iki partinin ortak grupta bir araya gelmesiyle Meclis içtüzüğüne göre grup kurulması için gerekli sayıya ulaşılıyor.

DAHA FAZLA SÖZ HAKKI

Grup kurulmasıyla birlikte genel kurulda söz hakkının artması, grup toplantıları düzenlemesi, komisyonlara üye verilmesi gibi pek çok hakkı elde ediyor.

Hangi partinin çatısı altında birleşileceği hakkında açıklama yapılmazken Gelecek Partisi milletvekillerinin Saadet çatısına geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

DEVA GRUPTAN AYRILMIŞTI

Görüşmelerin başlangıç aşamasında yer alan DEVA Partisi, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamayla kurulacak grupta yer almayacağını açıklamıştı.