TDBB'nin "Bilgi ve Tecrübe Paylaşım Programı" sona erdi

İSTANBUL (AA) - Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nce (TDBB) düzenlenen, "Azerbaycan Kadın Yerel Yöneticiler Bilgi ve Tecrübe Paylaşım Programı", Kocaeli...
TDBB'nin "Bilgi ve Tecrübe Paylaşım Programı" sona erdi

İSTANBUL (AA) - Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nce (TDBB) düzenlenen, "Azerbaycan Kadın Yerel Yöneticiler Bilgi ve Tecrübe Paylaşım Programı", Kocaeli ve İstanbul'da gerçekleştirilen sunum ve saha gezileriyle sona erdi.

TDBB'den yapılan açıklamaya göre, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başakşehir, Beylikdüzü, Küçükçekmece ve Zeytinburnu belediyeleri ile İŞKUR işbirliğinde gerçekleştirilen program, 22-28 Temmuz'da gerçekleştirildi.

Programa, Azerbaycan Kadın Belediyeciler Birliği Başkanı ve Garaçuxur Belediyesi Başkan Yardımcısı Lyudmila Khalilova, Göranboy, Fahralı Belediye Başkanı Sevda Valiyeva, Terter, İrevanlı Belediye Başkanı Natella Ibrahimova, Mehdiabad (Abşeron) Belediyesi Başkan Yardımcısı Afet Aslanova, Ramana Belediye Başkanı İntizar Rzayeva, Binegedi (Bakü) Belediye Başkanı Aytaç Aliyeva, Keşle Belediye Başkan Yardımcısı İrada Hasanova, Azerbaycan Şehir Belediyeleri Birliği Danışmanı Bahar Hamidova, Garaçuxur Belediyesi Mahalle Komitesi Başkanı Laman Khalilova, Azerbaycan Kasaba Belediyeler Birliği Bölüm Müdürü Sevil Hajiyeva, Yasamal Belediyesi Mahalle Komitesi Başkanı Bika Akbarli ve Sumgayit Belediyesi Şube Müdürü Ramila Gambarova katıldı.

Heyet, 23 Temmuz'da başlayan programda, İSMEK'i ziyaret etti ve "Yerel Yönetimlerin Meslek Edindirme Uygulamaları" ile ilgili sunumu dinledikten sonra saha gezisi yaptı. Daha sonra Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'nu ziyaret eden heyet, "Yerel Yönetimlerde Kadın ve Aile Çalışmaları" konulu sunumu izledi.

Programın ikinci gününde katılımcılar, İŞKUR ve İBB Spor İstanbul'u ziyaret etti. İŞKUR'da "Kadın İstihdamına Yönelik Çalışmalar" adlı sunumu izleyip saha gezisi yaparken, Spor İstanbul ziyaretinde de "Kadınlara Yönelik Çalışmalar" konulu sunumu dinledi.

Programın üçüncü günü ise heyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi KO-MEK’i gezdi.

Programın dördüncü gününde kadın yerel yöneticiler, Beylikdüzü Belediyesi "Toplumsal Eşitlik Birimi" ve "Kadın Dayanışma Merkezi"ni ziyaret ettikten sonra Küçükçekmece Belediyesi gezerek, "Sosyal Belediyecilik Uygulamaları" konulu sunumu dinledi.

27 Temmuz'da TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak'la bir araya gelen heyet, çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

Daha sonra Zeytinburnu Belediyesi'ni ziyaret eden heyet, "Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi"nin (AKDEM) projesiyle ilgili sunumu dinledi.

- Sertifika Töreni

Programın kapanış yemeği ve sertifika töreni ise Zeytinburnu Belediyesi ev sahipliğinde Zeytinburnu Belgradkapı Sosyal tesislerinde yapıldı. Törene heyetin yanı sıra TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak, Zeytinburnu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sami Ünlü, Zeytinburnu Belediyesi AKDEM'den Uzman Psikolog Bihter Erdendoğdu katıldı.

Program, heyetin İstanbul turunun ardından ülkelerine dönmesi ile sona erdi.


Kaynak: