Ali Pay

Ali Pay

Tebrikler Konyaspor…

Tebrikler Konyaspor…

Sezonun son maçında Beşiktaş’ı ağırlayan Konyaspor şampiyonu yenerek evine uğurladı.

Aykut Kocaman Konyaspor’u ideal 11’le ve takımdan ayrılacak olan Meha’yı da dahil ederek oyuna başladı. Konyaspor 6. ve 14. dakikalarda girdiği pozisyonları gole çeviremedi. Bu dakikaya kadar rakibine pozisyon vermeyen takımımız, 18. dakikada Sosa’nın ceza sahası dışından sert ve düzgün bir vuruşla kaleci Serkan’ın sağından topu ağlara göndermesine engel olamadı.

Bu golle rakibimiz 1-0 öne geçti ama Beşiktaş’ın bu gole sevinmesine dahi izin vermeyen Konyaspor 20. dakikada sol taraftan geliştirdiği atakta topu önünde bulan Traore’nin düzgün vuruşuyla skoru 1-1’e getirdi. Bu golün anonsu dahi bitmeden bu seferde sağ taraftan gelişen atakta Kaleci Boyko’dan dönen topu iyi takip eden Holmen yerden yaptığı düzgün vuruşla Konyaspor’u 2-1 öne geçirdi.

Maçın 30 ila 40. dakikaları arasında PFDK ve TFF’nin Konyaspor taraftarına verdiği tribün kapatma cezası sebebiyle taraftarlar tribünleri terk ederek tepsini bir kez daha göstermiş oldu. 10 dakikalık bir tepkiden sonra taraftarlar tekrar yerine dönerek Konyaspor’u desteklemeyi sürdürdü. Bu tepkilerden nasibini TFF Başkanı Yıldırım Demirören de aldı. Stat Demirören’in istifasını isteyen sloganlarla inledi. Örnek gösterilen Konyaspor tribünlerinin bu tepkisi bir sonuç vermedi. Söyleyebilecek, yapabilecek hiçbir şeyi olmayan Demirören tepkisiz kaldı.

Yorum Konya taraftarının ve futbolseverlerin deyip Demirören’e nokta koymak istiyorum.

İlk yarıda rakibine top oynatmayan hatta top dahi göstermeyen Konyaspor Avrupai bir oyunla ilk yarıyı bitirdi.

2. yarıda ise Beşiktaş oyuna skoru eşitlemek adına daha istekli bir görüntü verdi. Şenol Güneş’in oyuncu değişikliklerine karşılık Aykut Kocaman’ın hamlesi de gecikmedi. Maçın 56. dakikasında Cenk Tosun’un futbol kurnazlığı yapması ise gözlerden kaçmadı. Beşiktaş’ın baskısına rağmen Konyaspor Ali Çamdalı, Ömer Ali ve Meha ile girdiği net pozisyonları değerlendiremedi. Beşiktaş’ın Cenk ve Sossa ile özellikle 82. dakikada girdiği net pozisyonları ise başarılı bir şekilde kurtaran Serkan Kırıntılı’nın bu galibiyette en çok pay sahibi isimlerden biri olduğunu düşünüyorum.

Hakemin bitiş düdüğüyle birlikte Konyaspor Beşikteş’ı 2-1 yenerek uğurlamış oldu. Maçtan sonra UEFA Avrupa Ligi müziğinin çalınmış olması da bir başka güzeldi. Bütün maç boyunca Anadolu’nun Hükümdarı olan büyük Konyaspor’u ve büyük taraftarını her zamanki gibi Türkiye’ye örnek olacak şekilde ağırlamış olmasından dolayı tebrik ediyorum. Şampiyon Beşiktaş taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde otobüs bekleyen vatandaş görüntüsüyle hafızalarımızda kalacak.

PFDK ve TFF’nin bu görüntülerden ders çıkarması dileğiyle.

Tebrikler Konyaspor….      

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Pay Arşivi
SON YAZILAR