Tecavüzcüsünü öldürdü idama mahkum edildi

2007 yılında kendisine tecavüz etme girişiminde bulunan adamı öldüren genç kadının idam cezası bir ay içinde uygulanacak.
Tecavüzcüsünü öldürdü idama mahkum edildi

Reyhaneh Jabbari, 26 yaşında bir dekoratör. 2007 yılında İranlı eski istihbaratçı Morteza Abdolali Sarbandi'nin ofisini dekore etmek için tutulan 26 yaşındaki Jabbari, Sarbandi'nin bir gün kendisini iş için çağırdığında üstüne saldırdığını söylüyor. Saldırı anında kendisini korumak isteyen kadın, Sarbandi'yi bıçaklıyor. Olayın üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen, Jabbari 19 yaşında başına gelen bu talihsizliğe rağmen İran mahkemelerince haksız bulunuyor.

 

Jabbari'nin avukatının yaptığı açıklama gündemde şok etkisi yarattı. Avukata göre, mahkeme 1 ay içinde Jabbari'yi idam edecek

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran idam kararı uygulandığı takdirde İran'a yönelik tepkilerin artması söz konusu. İdamın engellenmesi için İnsan Hakları Örgütleri ve BM devreye girdi. Bazı örgütler idam kararının iptal olması için imza kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında 150 bin imza toplandığı dile getiriliyor.