TechAnkara Hızlandırıcı Programı Başladı

Girişimcilik ekosistemine özgün bir model kazandıracak TechAnkara Hızlandırıcı Programı başladı.
TechAnkara Hızlandırıcı Programı Başladı

Girişimcilik ekosistemine özgün bir model kazandıracak TechAnkara Hızlandırıcı Programı başladı.

Ankara Kalkınma Ajansı, girişimcilik ekosisteminin ve bileşenlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarını Ankara'nın sosyo-kültürel, beşeri ve fiziki alt yapısını da dikkate alarak geliştiriyor. Bu kapsamda, sürdürülebilir kalkınmaya girişimciliğin geliştirilmesi yoluyla da ivme kazandırılması ve Ankara'nın teknoloji markası TechAnkara'nın güçlenmesi amacıyla yeni bir girişim hızlandırıcı programı Ankara Kalkınma Ajansı tarafından geliştirildi.

Ankara'nın teknoloji tabanlı girişimcileri için modellenen TechAnkara Hızlandırıcı Programı, 5'nci TechAnkara Proje Pazarı'nın dereceye giren projeleri için başlatıldı.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ise TechAnkara Hızlandırıcı Programı'na katılım sağlamaya hak kazanan girişimcileri tebrik ederek programın teknoloji ticarileşme ve değerlemenin yol haritasını girişimcilere uygulamalı olarak çizeceğini belirti. Şayık, "Her yıl yeni kazanımlarla içeriği zenginleştirilen TechAnkara Proje Pazarı, Ajansımızın yenilikçilik ve girişimcilik ekosistemini geliştirme faaliyetlerinin geniş kitlelere ulaşabilmesini hedeflemektedir. Artan küresel rekabet sonucunda ülkemizin rekabetçiliğinin güçlendirilmesi için yenilikçilik özelliği olan mal ve hizmet üretimi önem kazanmıştır. Emek yoğun ve düşük teknolojili alanlardan katma değeri yüksek alanlara geçiş yapmamız kalkınma ekonomimizin temel katalizörü olacaktır. Bugün dış ticarette daha yenilikçi ve teknoloji yoğun ürünlerin payı artarken emek yoğun ürünlerin payı azalmaktadır. Rekabet gücünü Ar-Ge, inovasyon, markalaşma ve tasarım gibi alanlarda konumlandırmak gerekiyor. Daha fazla üretmeye değil daha fazla katma değeri olan ileri teknolojiye odaklı destek modellerimizi geliştiriyoruz. İnovasyon ve katma değeri yüksek yerli çözümler üreten firmalarımızın da en büyük sorununun, ürettikleri ürünleri ticarileştirme ve pazara erişme sorunu olduğunu tespit ettik. Bu kapsamda ilk 10'a giren firmalarımızın ticarileşme faaliyetlerine hizmet edebilecek TechAnkara Hızlandırıcı Programını başlattık. Bu program ile teknoloji odaklı girişimcilerimizi teorik bilgi ile donatmayı değil, uygulamalı olarak yatırımcıya ve müşteriye erişim deneyimini yaşatmayı, süreç boyunca mentorlük ile desteklenerek somut sonuçlar elde etmeyi hedefliyoruz. TechAnkara Hızlandırıcı Programı'nın Ankara Girişimcilik Ekosisteminde yeni bir model olacağına inanıyorum. Bu vesile ile TechAnkara Proje Pazarı'nda ilk 10'a giren proje sahibi firmalarımızı tekrar tebrik ediyorum" ifadelerinde bulundu.

TechAnkara Hızlandırıcı Programı Başladı

TechAnkara Hızlandırıcı Programı Başladı

Kaynak: