Tedavileri tamamlanan geyikler üretme istasyonuna gönderildi

Afyonkarahisar ve Eskişehir'de vatandaşlar tarafından bulunan, yırtıcı hayvan saldırısına uğradığı düşünülen 3 yavru kızıl geyiğe, bir süre Çatacık Kızıl Geyik Üretme ve Gen İstasyonu'nda bakılacak - AKÜREM Müdürü Kandır:- "Doğaya dönebilecekleri yaşa gel
Tedavileri tamamlanan geyikler üretme istasyonuna gönderildi

AFYONKARAHİSAR (AA) - Yaz aylarında Afyonkarahisar ve Eskişehir'de vatandaşlar tarafından bulunan, yırtıcı hayvan saldırısına uğradığı tahmin edilen 3 kızıl geyik yavrusu, rehabilitasyon merkezinde 5 ay süren tedavileri sonrası Eskişehir'deki Çatacık Geyik Üretme ve Gen İstasyonu'na gönderildi.

Vatandaşlar tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğüne teslim edilen, buradan da Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne (AKÜREM) getirilen geyiklerin tedavisi tamamlandı.

Yavrular, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde, Çatacık Kızıl Geyik Üretme ve Gen İstasyonu'na gönderildi.

AKÜREM Müdürü Doç. Dr. Emine Hesna Kandır, 3 yavrudan ikisinin Afyonkarahisar kırsalında bulunduğunu, diğerinin de Eskişehir'den getirildiğini dile getirerek, şu bilgileri verdi:

"Bugün üçü de sağlıklı haldeler. Artık doğaya dönebilecek durumdalar. Tabii el ile biberonla büyüttük hepsini, insana alışıklar. Tamamen doğal bir ortama salmak gibi bir lüksümüz yok. Doğa Koruma Milli Parklara ait Eskişehir Çatacık'ta geyik üretme istasyonu var. Orası doğal bir yaşam alanı geyikler için. Çatacık, çok geniş ve büyük arazisi olan bir istasyon. Çok fazla insanla iletişim halinde olmadıkları için yabanileşebiliyorlar. O nedenle Çatacık'da bir süre bakımları yapılıp, doğaya dönebilecekleri yaşa geldikleri zaman yeniden doğa ile özgür bir şekilde buluşacaklar."

Kaynak: