Tehlikeli serinlik!

Yeni Haber - Merve Ateş
Tehlikeli serinlik!

Konya’da son günlerde etkili olan sıcak havalardan bunalan çocuklar, soluğu tüm tehlikesine rağmen süs havuzlarında alıyor

Konya’da  süs havuzlarına çocukların girmesi geleneği devam ediyor! Süs havuzları birçok tehlikeye davetiye çıkarıyor. Yazın etkisinin iyice artmasıyla beraber serinlemek için süs havuzlarına giren çocukları bir çok risk bekliyor. Yetkililerin uyarılarına aldırış etmeden havuza giren çocuklar, derin olmayan sulara balıklama dalış yapıyor. Bu durum sonu felakete yol açabilecek sorunlara adeta davetiye çıkarıyor.

 KAÇAKLAR ÖLÜME YOL AÇIYOR

Havuzlarda bulunan elektrik düzenekleri de çocuklar için tehlike oluşturan diğer bir konu. En ufak bir kaçağın ölümlere yol açabileceği bildiriliyor.

KENT MEYDANI SERİNLİK ALANI OLDU

Kent Meydanı’nda  bulunan süs havuzunu serinlemek için dolduran çocuklar hem eğlenip hem de serinlerken, büyüklerinin “tehlikeli” uyarılarına da kulak asmıyor.

“GİRİLMESİ ENGELLENMELİ”

Yüzme havuzu sistemi kurulmadığı için suların temizlenmemesi sonucu birçok havuzda kirli su meydana geliyor. Bu durum da birçok soruna davetiye çıkarıyor.Uzmanlar çocukların süs havuzlarına girmesinin engellenmesi için ek tedbirler alınması gerektiğini belirttiler