Tek başına ilçe nüfusu kadar doğum yaptırdı

Konya'da kadın doğum uzmanı doktor Yücel Fındık, 35 yıllık meslek hayatı boyunca 40 binin üzerinde doğum yaptırdı.
Tek başına ilçe nüfusu kadar doğum yaptırdı

Konya'da kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Yücel Fındık, 35 yıllık meslek hayatı boyunca 40 binin üzerinde doğum yaptırdı.

Görevini Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde sürdüren Yücel Fındık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalıştığı hastanenin Türkiye'nin en köklü sağlık kurumlarından biri olduğunu söyledi.

Mezuniyetinin ardından çalışmaya başladığı hastanede 35 yılı geride bıraktığını ifade eden Fındık, hastanede kısa süreli başhekimlik de yaptığını anlattı.

Fındık, hastanenin ilk yıllarında Konya ve bölgesinin en büyüğü olduğuna işaret ederek, "Yeni hastaneler olmasına rağmen, eski doğum sayılarımız yok ama en çok doğumun gerçekleştiği hastane, burasıdır. Merkezi yerde olmasından dolayı vatandaşların kolaylıkla ulaşabildiği hastaneyiz." şeklinde konuştu.

Hastanede bugüne kadar on binlerce doğum gerçekleştirildiğini vurgulayan Fındık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rakam olarak elimizde resmi ve kesin sayı yok ama bugüne kadar 40 binin üzerinde doğum gerçekleştirdim. Bazen günlük 40'a yakın doğumu takip ediyoruz. Nöbet günümde ve poliklinikte takip ettiğimiz gebeler oluyor. Konya'da doğanların büyük kısmını gözlemledik. Doğum yaptırdığımız hanımların çocuklarından, anne olanların da doğumunu yaptırdım. Hastaların memnuniyeti, sadakati ve mutluluğu, hepsi bir arada oluyor. Birçoğu, 'Annem önerdi, beni siz doğurtmuşunuz' diye geliyor. O şekilde onların doğumlarını yaptırıyoruz.

Bugüne kadarki 40 bin doğumun içinde iki çocuğum da yer alıyor. Doğumlarda cinsiyet dağılımı ise yarı yarıya gibi. Erkek-kız birbirine yakın."

- Eşinin doğumuna da girmiş

Fındık, iki çocuğu, bir de torunu olduğunu belirterek, "İki çocuğum da burada doğdu. Ben takip ettim ama doğumlarını 'heyecan olmasın' diye arkadaşla yaptırdık. Diğer meslektaşlarımdan da böyle kendi çocuklarının doğumunu yaptıranlar oldu." ifadelerini kullandı.

Kariyerinde birçok sürpriz yaşadığını anlatan Fındık, şunları kaydetti:

"İlk yıllarda hekim açığımız fazla olduğu için Konya ve bölgede serbest çalışan hekimler, o dönem sıkı yönetim komutanının da talimatıyla geçici olarak hastaneye geliyordu. Yeni doğanlar için vizite geliyorlardı. Ultrason cihazı ve anestezi doktoru yoktu. Kötü şartlarda çalıştık. Bütün bunlara rağmen büyük sorunlar yaşamadık.Konya'ya iyi bir hizmet verdiğimize inanıyorum. Şu an daha iyi imkanlara sahibiz."