Tek hayali arkadaşlarıyla ayakta karne almak

Kırklareli'nde yaşayan doğuştan bedensel engelli Nazlı Aydın, her gün annesinin tekerlekli sandalyesi ile getirdiği okulunda karne heyecanı yaşadı- Küçük kızın tek hayali ise arkadaşları gibi karnesini öğretmenin elinden ayakta alabilmek- Aydın: "Koşmak,
Tek hayali arkadaşlarıyla ayakta karne almak

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli'nde yaşayan doğuştan bedensel engelli Nazlı Aydın, her gün annesinin tekerlekli sandalyesi ile getirdiği okulunda bugün karne heyecanı yaşadı.

Anne Nalan Küçük, Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresine ait "engelli taksi" ile bedensel engelli kızını okula getirip götürüyor.

Atatürk Ortaokulu beşinci sınıf öğrencisi kızı Nazlı Aydın'ın (11) okul saatlerinde de yanından hiç ayrılmayan Küçük, karne günü de kızını yalnız bırakmadı.

Bir süre arkadaşlarının sınıf öğretmeni Esra Sezer'den karne almasını izleyen Aydın, isminin okunmasıyla heyecanlandı.

Tekerlekli sandalyesiyle öğretmeninin yanına giden Aydın, karnesini alarak büyük sevinç yaşadı.

- "Koşmak, yürümek istiyorum"

Arkadaşları ile karnesini bir süre inceleyen Aydın, zaman zaman karnesini annesine gösterdi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldır kendisini tekerlekli sandalyesi ile okuluna annesinin getirdiğini söyledi.

Okulunu çok sevdiğini belirten Aydın, karnesinin de güzel olduğunu dile getirdi.

Bugün hüzün ve mutluluğu bir arada yaşadığını dile getiren Aydın, "Mutluyum teşekkür belgesi aldığım için. Okul tatile girdi ama arkadaşlarımdan ayrılacağım için üzülüyorum. Ben öğretmen olmak istiyorum. Çocuklara bir şeyler öğretmek istiyorum. Koşmak istiyorum, yürümek istiyorum. Böyle çok zor oluyor. Bir hayalim de karnemi ayakta öğretmenimin elinden alabilmek." diye konuştu.

Anne Nalan Küçük ise doğuştan engelli kızının en büyük hayalinin yürüyebilmek olduğunu vurguladı.

Beş yıldır kızıyla beraber okula gidip geldiklerini anlatan Küçük, kızını okulda hiçbir zaman yalnız bırakmadığını anlattı.

Kızının okulunu çok sevdiğini ve her gün ayrı bir heyecanla okula gittiklerini anlatan Küçük, "En büyük hayali yürümesi. Yürüdüğünde yapmak istediği çok şeyler var. Allah'tan tek temennim yürümesi." dedi.

Küçük, kızının bir gün ayağa kalkabilmesi için tedavilerinin sürdüğünü kaydetti.

Kaynak: