Tek Sevdaları Konyaspor

Facebook’taki en etkili Konyaspor taraftar gruplarından biri olan Tek Sevdam Konyaspor grubunun kurucularından Selçuk Akbal ve Murat Köseoğlu, Konyaspor sevdasının her şeyden önce geldiğini, şehrin gençlerine bu aşkı aşılamak için çalıştıklarını belirtti.
Tek Sevdaları Konyaspor

Gün geçtikçe artan İstanbul takımları sempatizanlığı onları harekete geçirdi. "Konya'da Konyaspor tutulur" sloganı ile yola çıktılar ve "Tek Sevdam Konyaspor" isimli Facebook grubunu kurdular. Konyaspor taraftarlarının son dönemlerdeki en hızlı büyüyen grubu olan Tek Sevdam Konyaspor yöneticileri, amaçlarının gelecek nesillere Konyaspor sevgisini aşılamak olduğunu söyledi.

KONYASPORLULARIN KAYNAŞMA YERİ OLDU

Tamamen tesadüf üzerine böyle bir grup kurduklarını söyleyen Tek Sevdam Konyaspor yöneticisi Selçuk Akbal, "Biz daha önce başka bir Konyaspor taraftar grubunda paylaşımlar yapıyorduk. Daha sonra o grupta paylaşımlarla İstanbul takımları sempatizanlarının çok yoğun olduğunu hissettik. Bundan dolayı biz de hakikaten sadece Konyaspor'u konuşmak isteyen, Konyaspor harici takımlarla ilgilenmeyen insanları bir araya getirelim diye düşündük. Bu şekilde kurulduk ve daha sonra geliştik. Bu gruptaki hiçbir arkadaşı özelde tanımıyorduk ama grup sayesinde tanıştık, birbirimizin düğünlerine cenazelerine katıldık. Sohbet buluşmaları gerçekleştirdik ve yakın arkadaş olduk. Grubumuzu bu şekilde büyüttük" dedi.

tek-sevdalari-konyaspor-(3).jpg

ORTAK HEDEF KONYASPOR

Son dönemlerde tribünlerde bölünmelerin meydana geldiğini ifade eden Selçuk Akbal, "Tribünlerde sen A grubundansın, sen B grubundansın diyenlerin sayısı çoğaldı. Bizim nihai hedefimiz Konyaspor'dur. Bu çatışmalara gerek yok. Bunları kaldıralım. Zaten bizim grubumuzun açıklama kısmında da yazıyor. Oraya Konyaspor tribünlerinin bütün gruplarının buluşma, kaynaşma yeridir diye yazdık. Özel hayatımızda mutlaka farklılıklar vardır ama burada ortak noktamız Konyaspor" şeklinde konuştu.

GRUPTA GENÇLERE AĞIRLIK VERİLİYOR

Grubun üyelerinin çoğunlukla genç insanlar olduğuna dikkat çeken Akbal, "Biz gruba üye alırken özellikle 15-16 yaş aralığındaki arkadaşları alıyoruz ki geleceğimiz sağlam olsun. Yaşlı insanlarla yolumuza devam etsek belki çok şey kazandırmaz bize fakat grubumuzda genç insan sayısı ne kadar fazla olursa Konyasporluluk ruhu gelecek nesillere o kadar çok aktarılır. Genç arkadaşlarımız da bize özelden mesajlar göndererek hem bu grup için, hem de tavrımızdan dolayı teşekkür ediyorlar" dedi.

tek-sevdalari-konyaspor-(1).jpg

"BİZ TRİBÜN GRUBU DEĞİLİZ"

"Biz bir tribün grubu değiliz. Biz sosyal medya aracılığıyla bir araya gelmiş, Konyaspor sevdasını anlatmaya çalışan, tribünlerde eğlenmeye çalışan, atmosferin keyfini çıkarmaya çalışan insanlarız" diyen Selçuk Akbal sözlerini şu şekilde noktaladı: "Özellikle maraton tribününde her grupta üyemiz var. Yaşadığımız en büyük problem maçı ayakta izlediğimizde arkamızdan otur sesleri yükselmeye başlıyor. Yönetimden en büyük arzumuz bize bir yer tahsis etsinler. Orada bulunalım. Bize dışarıdan bir müdahale olmasın. Bu müdahale tribündeki ortamı da geriyor"

BÜTÇEYİ ZORLAMADAN TRİBÜNLERİ YEŞİLE BOYADILAR

Yıllardır taraftarların en zor ulaştığı argümanların forma, atkı gibi ürünler olduğuna dikkat çeken Tek Sevdam Konyaspor grubu yöneticisi Murat Köseoğlu da "Yeşil beyaz eşyalara ulaşmak zor oluyordu. Tribünler siyahtı. Bunu bir şekilde renklendirmemiz lazım diye düşündük. Diğer takımlara bakıyorsunuz, Eskişehir kırmızı, Bursa yeşil. Onların tribünlerini örnek aldık. Ama çözüm store'dan almakla olmadı. Çünkü belli yaş çerçevesinin sınırlarını zorladı. 20 yaşındaki genç 80-100 liraya Konya store'dan lisanslı ürün almakta zorlanır. Biz de kendi ürünlerimizi bastırmaya karar verdik. Bizim derdimiz ticari bir şey değil. Bunların zaten maliyetleri belli. Ortalama bir formayı 20 TL'ye bastırıyorsak öğrenci kardeşlerimize 22 liraya çalışan kardeşlerimize de 25 liraya satıyoruz. Elde edilen kârın da 1 kuruşuna dokunmadan grubumuzun kasasına koyuyoruz. Maç günleri toplandığımız zaman sohbet için gittiğimiz yerde çay, köfte vs. alıyoruz ve bunların ödemesinde kullanıyoruz" ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ