Tekerlekli sandalyeleriyle darbe girişimine tepki gösterdiler

Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Kılıç, "Bizlerin de o tankların önüne çıkarak vücudumuzu siper edeceğimizi bu ülkede herkes bilmelidir" dedi.
Tekerlekli sandalyeleriyle darbe girişimine tepki gösterdiler

Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla "demokrasi yürüyüşü" gerçekleştirdi.

Tekerlekli sandalyeleri ve akülü araçlarıyla Edirne Sosyal Güvenlik Müdürlüğü önünde toplanan engelli vatandaşlar, Edirne Valiliği Mehteran Takımı'nın çaldığı marşlar eşliğinde Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde geldi.

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan engelli vatandaşlar, anıt önünde saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu. Yürüyüşe, kurum müdürleri ve vatandaşlar da destek verdi.

Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Nedim Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 12,5 milyon engelli vatandaşın yaşadığını söyledi.

Engellilerin askere gidemediğini belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Biz askerlik görevi kapsamında belki bu vatana hizmet edemedik. Ancak Allah'ın vermiş olduğu bedenin yarısını da kaybetmek şartıyla bu hain saldırıya karşı bizlerin de var olduğunu göstermek istedik. Bizlerin de o tankların önüne çıkarak vücudumuzu siper edeceğimizi bu ülkede herkes bilmelidir. Askerlik yapamadık, o burukluğu yaşıyoruz ama Allah'ın izniyle vatanımız için ölmeye her zaman varız. Bu topraklar bizim, biz bu ülkede yaşıyoruz. Yurt dışına çıkmayan insan, Türkiye'nin ne kadar kıymetli olduğunu bilemez. Bu ülkede, güzel topraklarımızda yaşamak için Çanakkale ruhuyla mücadele etmemiz gerekiyor."

Kılıç, yürüyüşle engellilerin bayrağına ve vatanına sahip çıktığını gösterdiklerini sözlerine ekledi.