Telefonla dolandırıcılık zanlısı yakalandı

5 ilde vatandaşları telefonla arayıp kendisini polis, asker veya savcı olarak tanıtarak dolandırdığı iddia edilen kadın, Balıkesir'de yakalandı
Telefonla dolandırıcılık zanlısı yakalandı

 İzmir, Bursa, Kütahya, Konya ve Kocaeli'de vatandaşları telefonla arayıp kendisini polis, asker veya savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı öne sürülen kadın, Balıkesir'de yakalandı.

Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, daha önce 5 ilde aynı yöntemle vatandaşları dolandırdığı tespit edilen C.A, güvenlik güçlerince takibe alındı. Şüpheli C.A, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin çalışmasıyla, Balıkesir'in merkez ilçesi Altıeylül'de, 2 vatandaşı da aynı yöntemle dolandırmaya çalıştığı sırada gözaltına alındı.

Telefonla dolandırıcılık yaparak, Kütahya'da 2 kişiden 22 bin lira ve 500 avro, Bursa'da 2 kişiden çok sayıda ziynet eşyası ve 6 bin lira, Kocaeli'de bir kişiden 16 bin 50 lira, İzmir'de bir kişiden 28 bin lira,Konya'da da bir kişiden 2 altın ve 3 bin lira aldığı iddia edilen zanlının üzerinde yapılan aramada ise 2'şer cep telefonu sim kartı bulundu. 

Zanlı C.A, emniyetteki işlemlerinin ve savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı.