Telefonla konuşmak için 1,5 kilometre yol katediyorlar

Elazığ'ın Ağın ilçesine bağlı Yedibağ köyünde telefon hattında meydana gelen arıza nedeniyle ev telefonundan görüşme yapamayan vatandaşlar, cep telefonundan yakınlarına ulaşmak için 1,5 kilometre yol katediyor.
Telefonla konuşmak için 1,5 kilometre yol katediyorlar

Elazığ'ın Ağın ilçesine bağlı Yedibağ köyü sakinleri, sabit telefon hattındaki arıza nedeniyle cep telefonundan görüşme yapmak için köyden yaklaşık 1,5 kilometre uzaklaşmak zorunda kalıyor.

İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki 45 haneli Yedibağ köyünde yaşayanlar, GSM operatörlerinden sinyal alamadıkları için köyde cep telefonlarını kullanamıyor.

Köydeki sabit telefon hattının da karayolu çalışması nedeniyle 15 aydır kesik olduğunu ifade eden vatandaşlar, cep telefonundan yakınlarına ulaşmak için köyden 1,5 kilometre uzaklaşmak durumunda kalıyor.

Büyük bölümü 60 yaş üstü olan köy sakinleri, yakınlarına rahatça ulaşabilmek için telefon hattındaki arızanın giderilmesini istiyor.

"Köyde yaşayanların dışarıyla bağlantısı kesik"

Köyde yaşayan vatandaşlardan 80 yaşındaki emekli öğretmen Veli Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinde telefon görüşmesi yapamadıkları için mağdur olduklarını söyledi.

Yıldız, cep telefonu ile görüşmek isteyenlerin köyden uzaklaşması gerektiğini dile getirerek, "Köyde yaşayanların hepsi yaşlı, dul veya sakat. Ben haftada bir gün Ağın'a gidebiliyorum. Bu nedenle köyde yaşayanların dışarıyla bağlantısı kesik. Tek beklentimiz mağduriyetimizin giderilmesi." dedi.

"Telefon bağlanırsa yavrularımla konuşurum"

6 çocuk annesi 80 yaşındaki Rabia Şimşek, çocuklarının hepsinin gurbette olduğunu belirterek, uzun süredir çocuklarıyla rahat telefon görüşmesi yapamadığını aktardı.

Şimşek, "Telefon bağlanırsa ben de yavrularımla konuşurum. 15 aydır çocuklarımla konuşamadım. Çocuklarımın sesini duymayınca hasta oluyorum. Telefonumuz bağlanırsa bunu sağlayanlara çok dua ederim." diye konuştu.

76 yaşındaki Hanife Sucu da, çocukları ile telefonda rahatça konuşamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, telefon hattının onarılmasını istediklerini belirtti.

"Mağduriyetimizin giderilmesi istiyoruz"

70 yaşındaki İbrahim Kaya, çocukları ile ihtiyaç duyduklarında görüşebilmeyi istediklerini anlattı.

"Çocuklarımızla irtibat kurmak için 1,5 kilometre yol gidip köyün dışına çıkmak zorunda kalıyoruz. Köyümüzde sabit telefon hattı karayolu çalışması nedeniyle 14 aydır kesik. Mağduriyetimizin giderilmesi istiyoruz." diyen Kaya, ev telefonu ile görüşmenin kendileri için büyük rahatlık olacağını sözlerine ekledi.

Türk Telekom İl Müdürlüğü yetkilileri, telefon hattında meydana gelen arıza ile ilgili kendilerine bilgi verildiğini, arızanın en kısa sürede giderilmesi için gereken projelendirme çalışmasının yapıldığını bildirdi.