Televizyon Yayıncıları Derneği'nden açıklama

Televizyon Yayıncıları Derneği'nin yaptığı başvuruyu değerlendiren Rekabet Kurumu, yayıncılıkta illegal işlem yürüten yapıyı dağıttı.
Televizyon Yayıncıları Derneği'nden açıklama

Televizyon Yayıncıları Derneği'nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Televizyon Yayıncıları Derneği sektördeki büyük bir sorunu çözüme ulaştırmıştır.

Bilindiği üzere, Medya Denetçiliği yaptığını iddia eden Diye Danışmanlık Eğitim ve Medya Hizmetleri A.Ş. (“YurddaşandPartners”) isimli şirketin göstermiş faaliyetlerin ve bu şirketin reklamveren niteliğindeki müşterilerinin özelikle Rekabet Hukuku’na aykırı birtakım eylemleri tarafımızca tespit edildiğinden, tarafımızca Rekabet Kurumu (“Kurum”) nezdinde gerekli hukuki işlemler başlatılmıştı.

Belirtmek isteriz ki, yapmış olduğumuz başvuru neticesinde Kurum tarafından Media Barometer Sistemi üzerinden sunulan hizmet kapsamında reklam verenlerce elde edilen bilgilerin niteliği ile birlikte sisteme dahil olan reklam verenlerin sayılarının artması sonucunda oluşabilecek kümülatif etkinin, ilgili pazarlarda orta ve uzun vadede bazı rekabetçi endişeler doğurabileceği göz önünde bulundurulmuştur. Bu kapsamda, YurddaşandPartners isimli şirketin ve bu teşebbüsten Media Barometer hizmeti alan teşebbüslerin 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 9. maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca söz konusu faaliyetlere son vermesi, aksi takdirde haklarında Kanun çerçevesinde işlem başlatılacağı yönünde görüş bildirilmesine karar verilmiştir.

Gerekçeli karar henüz tarafımıza tebliğ edilmemiş olup gerekli görüldüğü takdirde gerekçeli karar hakkında da tarafımızca bilgi verilecektir.

Kamuoyuna saygı ile sunulur.

Televizyon Yayıncıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Dr. A. Zahid Akman"