Temiz hava ve sağlıklı yaşam broşürleri dağıtıldı

Adıyaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bastırılan 15 bin adet "Temiz hava, sağlıklı yaşam" broşürü su faturalarıyla birlikte vatandaşa dağıtılacak.
Temiz hava ve sağlıklı yaşam broşürleri dağıtıldı

Adıyaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Temiz Hava Eylem Planı kapsamında hava kirliliği ve atıklar ile ilgili bastırılan 15 bin adet broşür, Adıyaman Belediyesince su faturaları ile birlikte dağıtılacak.

Adıyaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, broşürlerin su faturalarıyla birlikte dağıtılması için Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Vechi Yüksek'e teslim etti. Adıyaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, bilgilendirilen ve bilinçlendirilen bireyler ile çevreyi geliştirmek ve korumanın mümkün olabileceğini belirterek, "Mahalli Çevre Kurulu ve Temiz Hava Eylem Planı çerçevesinde, ilimizde hava kirliliğinin azaltılmasına yönelik Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalara ek olarak söz konusu broşürler özellikle doğalgaz kullanımının az olduğu soba kullanımının yüksek olduğu mahallelere dağıtacak. Vatandaşlarımızın yakıt kalitesi, yakma teknikleri, hava kirliliğinin zararları gibi konularda bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır.

Kış aylarının yaklaşması ile İlimizde zaman zaman görülen hava kirliliğinin önlenmesine yönelik çalışmalar devam edecek. Vatandaşlarımızın daha kaliteli bir hava solumaları için baca temizliklerini düzenli olarak yaptırmaları, kaliteli yakıt kullanımına özen göstermeleri, uygun yakıt tekniklerinde sobalarını yakmaları, doğalgaz ve doğalgaz sobalarını kullanmalarının uygun olacağı, atık yağ, naylon, plastik gibi havayı kirletici unsurlardan kaçınmaları, gerekmektedir" dedi.

Temiz hava ve sağlıklı yaşam broşürleri dağıtıldı

Kaynak: