Temiz kent Başkent

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin temizlik filosu, günlük olarak Başkent'in cadde ve sokaklarının temizliğinden sorumlu.
Temiz kent Başkent

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin temizlik filosu, günlük olarak Başkent'in cadde ve sokaklarının temizliğinden sorumlu. Gece-gündüz çalışan çok fonksiyonlu süpürge araçları kilometrelerce yolun her gün temizliğini gerçekleştiriyor.

Temizlik ekipleri, Cumhurbaşkanlığı'ndan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, Çankaya Başbakanlık Köşkü'nden Bakanlıklara kadar birçok resmi kamu kurum ve kuruluşunun da yer aldığı Başkent'i ismine yakışır şekilde temiz tutmaya çalışıyor. Kent Estetiği Daire Başkanlığı'nın kullanımında olan 50 süpürge aracı, her gün 200'ü aşkın cadde, bulvar ve meydanda, ortalama 6 bin 500 kilometre yolu temizleyerek, Başkentli sürücülere, tertemiz yollarda sürüş imkanı sağlıyor. 26 bin kilometrekare yüz ölçümüne sahip Ankara'da merkez başta olmak üzere, Elmadağ'dan Güdül'e, Kalecik'ten Şereflikoçhisar'a kadar geniş bir yelpazede deneyimli personelin kullanımında olan vakumlu süpürge araçları, 24 saat boyunca temizlik yapıyor.

Miting ve konser alanları ile kar birikintileri temizleniyor

Temizlik filosu ayrıca miting, konser ve toplu organizasyonlar sonrasında büyük alanların hızlı ve etkin şekilde temizlenmesini sağlarken, yaşanan trafik kazaları sonrası yol ve çevre güvenliğinin sağlanmasına yönelik temizlik çalışması yapıyor. Trafiği aksatmadan ana cadde, bulvarlar, meydanlar, tünel ve bariyerlerin yıkanarak temizlenmesini gerçekleştiren ekipler, kış aylarında da Büyükşehir Fen İşleri'nin kar temizlik çalışmalarına da önemli katkılar sağlıyor. Çok fonksiyonlu araçlar hem yayaları hem de sürücülerin hareketini kısıtlayan ve tehlikeye neden olan kar birikintilerini temizliyor.

Bu yılki hedef 10 bin kilometre yol

Çevre ve şehir temizliğine önem veren ve vatandaşlardan gelen her türlü talebe anında müdahale eden temizlik ekipleri, günlük ortalama 6 bin 500 kilometre yol temizliğini bu yıl 10 bin kilometreye çıkarmayı hedefliyor. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla 2018'de temizlik filosuna yeni yol araçlarının katılacağını belirten yetkililer, yeni araçlar sayesinde günlük temizleme kapasitesinin daha da artacağını ifade ediyor.

İHA