'Temizliğin hukuk kuralları içinde yapılması hayati önemdedir'

Ankara Barosu Başkanı Canduran, "Bu kirli yapıların devlet yapısından temizlenmeleri ve bu temizliğin hukuk kuralları içinde yapılması, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği için hayati önemdedir." dedi.
'Temizliğin hukuk kuralları içinde yapılması hayati önemdedir'

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, "Bu kirli yapıların devlet yapısından temizlenmeleri ve bu temizliğin hukuk kuralları içinde yapılması, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği için hayati önemdedir." dedi.

Ankara Barosu üyeleri, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek için kurum önünde toplandı.

Canduran, yaptığı basın açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin tam bağımsız, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olarak mevcudiyetini sürdürmesinde, içte ve dıştaki bedhahlara karşı mücadelesinde, Ankara Barosunun hukuk devleti sınırları içinde taraf olduğunu söyledi.

Tüm darbe, darbe girişimi, kalkışmalar karşısında hukuk, demokrasi ve Türkiye'nin bütünlüğünün savunucusu olduklarını belirten Canduran, "Ulusal kurtuluş savaşını vermiş, cumhuriyeti kurmuş bu toprakların insanları, ulusal bütünlüğüne darbe vurmaya kalkışanlar ile iç savaş çıkarmak isteyenlere karşı ülkesini korumaya devam edecek ve her zaman parlamenter demokrasinin savunucusu olacaktır." diye konuştu.

Canduran, "15 Temmuz'da başlayan, Meclisimizi dahi bombalamaya cüret eden, kendi halkına ateş edecek kadar gözü dönmüş olan kalkışma, devlet içine sızmış ve yuvalanmış kirli yapıların ulaştıkları noktayı açık olarak göstermiştir. Bu kirli yapıların devlet yapısından temizlenmeleri ve bu temizliğin hukuk kuralları içinde yapılması, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği için hayati önemdedir." dedi.

Barolarının, gözaltılarla birlikte kolluk, savcılık ve sorgu hakimliklerinde Ceza Muhakemesi Kanunu uyarınca Emniyet Müdürlüğü ve cumhuriyet savcılıklarından gelen talepler doğrultusunda avukat görevlendirmeleri yapmaya devam ettiğini anlatan Canduran, şu ifadeleri kullandı:

"Meslektaşlarımız ve baromuz, yasadan kaynaklı görevleri gereği hangi şartlarda olursa olsun şüphelilerin ifadesinin hukuka uygun alınması, maddi gerçekliğin soruşturma dosyasına yansıyabilmesi, herkesin yargı önünde savunulma hakkına kavuşması gerektiği bilinciyle ve Ceza Muhakemeleri Kanunu amir hükümleri doğrultusunda görevlerini ifa etmektedir."

Sorgu ve yargılanma süreçlerinin hukuk kurallarına uygun yürütülmesinin önemini vurgulayan Canduran, bunun, suçluların hakkettiği cezaları, iç ve taraf olunan uluslararası hukuk kurallarına uygun almaları için zorunlu olduğunu dile getirdi.

Canduran, "Bu kalkışma sürecinde şehit olan vatandaşlarımız, askerlerimiz ve polislerimizin yakınlarına başsağlığı diliyoruz." diye konuştu.