Temizlik görevlisinin fırçasından çıkan resimler okulu renklendirdi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesindeki bir lisede temizlik görevlisi olarak çalışan 48 yaşındaki Murat Ölüç, öğrencilerin desteğiyle geliştirdiği yeteneğini kullanarak okul duvarlarına birbirinden renkli resimler çiziyor.
Temizlik görevlisinin fırçasından çıkan resimler okulu renklendirdi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesindeki Alaplı Anadolu Lisesi'nde 7 yıldır temizlik görevlisi olarak 48 yaşındaki Murat Ölüç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce ilçe belediyesinde çalıştığını ve norm kadrosuyla Milli Eğitim Müdürlüğüne geçtiğini anlattı. 

"Okula başladığım günlerde öğrencilerin yaptığı resimleri takip ederek, onları izleyerek resim yapmasını öğrendim." diyen Ölüç, "Boş zamanlarımı nasıl değerlendiririm" diye düşünürken öğrencilerin yaptığı resimlere merak sardığını aktardı.

Ölüç, öğrenciler ile resim çalışması yaparken yeteneğini keşfettiğini söyledi.

Okul müdürünün önerisi ile okul duvarlarına, öğrencilerin de katkısıyla eğitim anlayışına uygun resimler çizmeye başladıklarını kaydeden Ölüç, bunun için tadilattan artan yağlı boyaları kullanmaya özen gösterdiklerini belirtti.

Teklif gelmesi halinde başka okullar için de bunu yapacağını dile getiren Ölüç, Gençlere de resim yapmayı öğretmek istediğini söyledi.