Temsili Nasreddin hoca demokrasi nöbetine katıldı

Konya'nın Akşehir ilçesinde, temsili Nasreddin Hoca da 15 Temmuz tarihinde yapılan darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetine katılarak,...
Temsili Nasreddin hoca demokrasi nöbetine katıldı

Konya'nın Akşehir ilçesinde, temsili Nasreddin Hoca da 15 Temmuz tarihinde yapılan darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetine katılarak, darbecilere tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine; Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, protokol üyeleri, STK temsilcileri, Siyasi Parti yöneticileri, kamu kurum müdürleri ile binlerce vatandaş katıldı.

Akşehir Belediyesi Sıra Yarenleri ve Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Sıra Yarenleri ile birlikte meydana gelen Temsili Nasreddin Hoca birde konuşma yaparak darbecilere tepkisini dile getirdi.

Temsili Nasreddin Hoca yaptığı konuşmada, "Çok değerli torunlarım; Sultan Alpaslan'ın, Osman Gazi'nin, Şeyh Edebali'nin torunları Fatih Sultan Mehmet'in, Akşemseddin'in, Yavuz Sultan Selim'in torunları, Ulu Hakan Abdülhamit Han'ın, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kuvai Milliye'nin, Tarık Buğra'nın, Küçük Ağa'nın torunları, hepiniz bu 20'nci günde demokrasinize özgürlüğünüze Reis-i Cumhur'unuza sahip çıktınız. Allah hepinizden razı olsun. Bu hain girişimi hala tiyatro, kurgu olarak niteleyenler bizden uzak dursun. Canlarıyla mallarıyla tanklara kurşunlara göğüs gerenlerin hakkını vermeyenler, bizden uzak dursun. Hala bu terörist başına terörist demeyip hık mık edenler bizden uzak dursun. Vatanımızdan, milletimizden de uzak dursun. Biz bin yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Çok ihanet gördük, çok dalalet, gaflet, kalleşlik gördük ama 15 Temmuz akşamı yaşananlar gibisini görmedik. İnşallah Allah bir daha da sizin sayenizde göstermeyecektir. Bu vatan şehitlerini; rahmetle minnetle anıyoruz. Şunu unutmayalım ki bu şehitler ne ilk şehidimiz nede son şehidimiz olacak. Burada 81 vilayetimiz, 866 ilçemizde her gece toplanan bu milletin her evladı, can vermeye hazır olduğunu gösterdi ve bunu dünyayı şaşkına çevirerek gösterdi. Umut ediyoruz ki 15 Temmuz akşamı irticalen olayı duyup, başkumandanın emriyle, bütün siyasi partilerin çağrısıyla, yedisinden yetmişi ile kadınından erkeğine, sağcısından solcusuna, tüm bu meydanları doldurduğunuz gibi, bu birlikteliğiniz daim olsun. Bu birlikteliğinizi kaybetmediğimiz zaman umut ediyoruz ki, temenni ediyoruz ki, hiçbir güç bu millete karşı koymaya, bu millet hakkında bir daha böyle bir düşünceyi bir daha aklından geçirmeye cesaret dahi edemeyecek" dedi.

Nasreddin Hoca'nın konuşmasının ardından Sıra Yarenleri'de gösterileri sırasında söyledikleri şarkının sözlerini değiştirerek darbe karşıtı sözlerle söyledikleri şarkıyla alandaki binlerce kişiden büyük alkış aldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından, şehitlerin ismi okunarak yoklama yapıldı. Demokrasi nöbetlerindeki vatandaşlara, Akşehir Belediyesi ile bazı kurum ve firmalar tarafından çeşitli yiyecek ve içecek ikramları yapılmaya da devam ediyor. Ayrıca her akşam demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara Akşehir Belediyesi'nce Türk Bayrakları da dağıtılıyor.

Temsili Nasreddin hoca demokrasi nöbetine katıldı

Temsili Nasreddin hoca demokrasi nöbetine katıldı

Temsili Nasreddin hoca demokrasi nöbetine katıldı

Kaynak: