Teniste hedef milyonlara ulaşmak

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş, "Beş yıl önce 10 bin civarında sporcumuz varken şu an yaklaşık 40 bin lisanslı sporcuya sahibiz, ancak bu sayı yetmez, 200-300 bini, milyonları bulmamız lazım." dedi.
Teniste hedef milyonlara ulaşmak

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halk arasında tenisin "zenginlerin yaptığı spor" gibi yanlış bir algının bulunduğunu, bu algıyı ortadan kaldırmak adına Anadolu'nun çeşitli kentlerinde organizasyonlar düzenlediklerini söyledi.

Tenisin artık olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil eden sporcuya sahip bir branş olduğunu belirten Durmuş, milli sporcu Çağla Büyükakçay'ın Türkiye'yi 2016 Rio Olimpiyatları'nda başarıyla temsil ettiğini anımsattı. Büyükakçay'ın büyük bir başarı elde ettiğini vurgulayan Durmuş, şöyle devam etti:

"Büyükakçay ile gurur duyduk. Ama Çağla ve Çağlaların orada olabilmesi için bizim yıllarca savunduğumuz şeyin, tenisin herkes tarafından her yerde oynanabilir olması lazım. Federasyonun imkanları doğrultusunda en iyi şartlarda çalışarak nasıl yapabileceğimizi düşünük. Beş yıl önce Doğu Takımlar Ligi'ni oluşturduk. Bu bölgede ulaşımın, iletişimin, tesislerin az olduğu, sporcuların hiç olmadığı illerde böyle bir projeyle adım adım sporcu sayısını artırıp her bölgeye yayıldık. Doğu Ligi'ne 5 yıl önce başladık. Sayı çok azdı ancak bu yıl Malatya'da 5. düzenlediğimiz şampiyonada 350 civarında sporcuyla buradayız."

"Tenisteki 'zengin sporu' algısı yıkıldı"

Şu an herkesin kortlarda bedava tenis oynayabildiğini kaydeden federasyon başkanı Durmuş, şöyle devam etti:

"Tenisteki 'zengin sporu' algısı artık yıkıldı. Projemizle üniversite, belediyelerimize gidip 'bize tesisler, kortlar yapın, çocukları biz eğitelim, yetenekli çocuklarımız kortlarda bedava oynasınlar.' dedik. Bugün buralarda artık bedava oynuyoruz. Bu müthiş bir şey. Tenise ilgi ve lisanslı sporcu sayısı her geçen gün artıyor. Hedefimiz olimpiyatlar, dünyanın en iyisi olabilecek sporcuları yetiştirmek için tabandan çok sayıda sporcuyla gelmek. Bunun yapmak için de daha çok çalışacağız."

Sporcu sayısının her geçen gün arttığına dikkati çeken Cengiz Durmuş, "Beş yıl önce 10 bin civarında sporcumuz varken şu an yaklaşık 40 bin lisanslı sporcuya sahibiz ancak bu sayı yetmez, 200-300 bini, milyonları bulmamız lazım. Onun için bu projeler çok önemli. Şu an tenis Türkiye'nin her yerinde oynanıyor. Tenisin Anadolu'nun her yerine yayılmasına, her türlü projeye destek verenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.