Tuğba Açıkgöz

Tuğba Açıkgöz

Tente Önemli Azizim…

Tente Önemli Azizim…

Nalçacı caddesinde bulunan kafelerdeki ‘tente krizi’ seçim sonuçlarını etkileyecek bir boyut kazanmaya hızla devam ediyor. Kendi aralarında bir teşkilatlanmaları bile var. Böyle zamanlarda en dikkat edilmesi gerekende bu sessiz teşkilatlanmalardır.

Sessiz dediğime bakmayın. Eşi dostu hesaba katınca fazla kalabalık bir sessiz çoğunluk. Seçimi etkiler mi?

Kesinlikle!

Yapıl(ma)ması gerekenler?

Bir kere kimsenin gönlünü alabileceğiniz bir durum söz konusu değil. İkna için akil insanlar lazım. Aman gideyim de çayını kahvesini içeyim gibi bir havada yok. ‘Bize oy verin de meclise girelim’ gibilerinden söylenecek bir cümlede ateşe körük gibi duruyor. Zaten konunun karşı tarafının da ‘tentesiz daha güzel olmuş, eee iş güç nasıl’ ziyareti yapması da pek beklenmiyor. Şu da bir gerçek ki böyle bir ziyarette istenmiyor. Muhtemel merkez diye tabir edilen yerler arasında da Nalçacı yok. Seçim güzergahı teğetli ilerliyor. Ama ülke adına böyle bir ziyaretin olumlu sonuç getirmesi de kaçınılmaz. İzleyecek ve göreceğiz.

 

Ve tente konusunun dışında kalanlar…

Taşra ilçeler.

Onları da dinlemek lazım ve dinlediğinizde göreceksiniz ki hizmet, sizin tentelerinizin yıkılışından ötede bir şey. İnsanlar yokluğun yok edilişine şahitlik etmişler. Hizmet gelmiş kapılarının önüne kadar. Çocukları park görmüş. Siz çocuğunuz parka gitsin diye Konya merkeze giden tanıdıklarınızın yanına yoldaş olmak nedir o köylülere bir sorun derim. Eşinizin istediği gibi faydalandığı sosyal imkanların taşralarda bir zamanlar sadece bir hayal olduğunu ablalarımızın anlatımıyla duyun isterim. Ve belki küçümseyeceğiniz bu mevzular onlar için uzak bir ihtimalin gerçekleşmesiydi.

Medeniyet için su lazım.

Medeniyet için yol lazım.

28 taşra ilçesine Tahir Akyürek ile medeniyet gelmiş.

Merkez kızgın, başkan kimsenin suratına bakmamış, muhatap almamış, konuşmaya tenezzül etmemiş. Ama taşraya umut olmuş, emek vermiş, çalışmış, çalışmış ve çalışmış.

Şimdi sormak isterim. Bu 28 taşra ilçesi başka ile mi bağlıdır? Taşraya hizmet Konya’ya hizmet değil midir? Hizmet sadece Belediye Başkanının bizlerle zaman geçirmesi midir? Kafelerdeki müşteri kapasitesi kadar kıymetli değil midir taşra nüfusu?

Taşralarla bir derdiniz olmadığı kanaatindeyim. Sadece vereceğiniz kararda taşradaki evlatlarınızı da düşünün isterim. Onların geleceği için, daha iyi şartlarda okusunlar, merkezdeki çocuklarla aynı şartlara sahip olsunlar diye; tabiri caizse hizmetin alasını sunan bir başkana bu denli yüklenmek az biraz fazla duruyor. Beğenmeyebiliriz ama hizmetler ortada.

Kırgınlık kızgınlık hepsi rızıktan… Herkes bunda hem fikir.

Ama vereceğiniz olumsuz bir karar, rızkınızı artırmayacak.

Tüm Türkiye’yi baz alırsak, olumsuz kararınız Konya’yı kötü bir duruma düşürecek.

Hep beraber kaybedeceğiz.

Reis mi?

Gücüne güç katmak sizin elinizde!

Velhasıl…

Tente önemli azizim.

Fazla önemli.

Hatta derin mevzu.

 

Ama daha önemli olan emek emek inşa ettiğimiz bugünün Türkiye’si.

Daha önemli olan; Ezan sesini, albayrağın dalgalandığı Hacıveyiszade’den, İplikci’den, Kapu’dan duymaya devam etmek…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tuğba Açıkgöz Arşivi
SON YAZILAR