TEOG tercih maratonu başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin lise tercihleri, bugünden itibaren 25 Temmuz'a kadar alınacak.
TEOG tercih maratonu başladı

 Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş(TEOG) sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin lise tercihleri, bugünden itibaren 25 Temmuz'a kadar alınacak.

TEOG kapsamında yapılan merkezi ortak sınavlara giren 1 milyon 200 bine yakın öğrenci, 25 okula kadar tercih yapabilecek ve okul müdürlüklerine müracaat ederek tercih işlemlerini onaylatacak.

Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 8 Ağustos 2016'da yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacak. 9-15 Ağustos 2016, 19-23 Ağustos 2016 ve 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecek.

5-8 Eylül 2016 tarihleri arasında ise il ve ilçe yerleştirme ve nakil komisyonlarınca nakil tercih başvuruları alınacak. 9 Eylül 2016 tarihi itibarıyla yerleştirme işlemleri tamamlanacak.

Danışmanlık komisyonları da hizmete başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca, tercih başvurusu yapacak öğrenciler için 81 ilde Tercih Danışmanlığı Komisyonları da bugünden itibaren 25 Temmuz'a kadar hizmet verecek.

Komisyonlarda, tercihler konusunda donanımlı öğretmen ve yöneticiler, öğrencilere danışmanlık yapacak.

Komisyonların, öğrenci ve velilerin erişiminin kolay olduğu okul, çay bahçesi, alışveriş merkezi gibi halka açık yerlerde hizmet vermesi planlanıyor.