Mevlüt Uğur

Mevlüt Uğur

TEOG TERCİHLERİ

TEOG TERCİHLERİ

Değerli veliler sevgili öğrenciler sizleri de teog tercihleri konusunda tecrübelerimiz doğrultusunda aydınlatmak istiyoruz.

Bilindiği üzere merakla beklenen 2016-2017 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı yerleştirmeye esas puanlarının (YEP) 30 Haziran da açıklanmıştır.

PEKİ TERCİH YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ

Tercihleri yapmadan önce  mutlakaöğrenci ve veliler tarafından Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzunun okunmasıgerekmektedir.

Tercih işlemlerinin öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapabilirsiniz. Tercihler 14-24 temmuz tarihleri arasında yapılacaktır.

Tercihleriniz bireysel olarak yapılmış olsa dahi kesinlikle her hangi bir okul idaresine onaylatılmak zorundadır.

Bu okullar Kendi mezun olduğunuz okul olabilir. Şehir dışında ya da tatilde memlekette iseniz bulunduğunuz yerdeki resmi ortaokul ya da imam hatip ortaokulu, yada özel okul olabilir.

Onaylatılmayan tercihler geçersiz sayılacaktır.

Onaylanan belgenin bir örneğini idareden istemeniz ve saklamanız gerekmektedir.

Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacaktır.

Tercihler yapılırken puanlardan ziyade yüzdelik dilimlerin esas alınması gerekmektedir. Bunun temel nedeni ise her yıl yapılan sınavların zorluk derecelerinin birbirinden farklı olmasıdır. Puanlar fazlaca iniş çıkış yapabilirken yüzdelik dilimler hemen hemen aynı kalmaktadır.

Tercih yaparken yüzdelik dilimi tutmasa dahi SÜRPRİZ tercih diye adlandırabileceğimiz 2-3 tercihe yer verebilirsiniz.

Ardından daha GERÇEKÇİ 4-5 tercihin yapılması gerekmektedir.

Ve son olarak da GARANTİ tercih diyebileceğimiz 2-3 tane daha tercihe yer vermeniz sizler için iyi olacaktır.

En fazla 25 adet tercih yapabilirsiniz hepsini tercih etmek zorunda değilsiniz. Fakat herşeye rağmen tercihlerinizde üstteki tercihlere yerleşememe ihtimalini göz önünde bulundurarak garanti tercihlere yer vermelisiniz.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması hâlinde

AğırlıklandırılmışOrtaöğretim Sınav Puanına bakılacaktır.

eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yıl sonu Başarı Puanları üstünlüğüne,

eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği,

yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınarak yerleştirme yapılacaktır.

Tercih listesinde okumak istemediğiniz her hangi bir okula kesinlikle yer vermeyiniz.

Tercihlerinizi veli ve öğrenci ortak bir kanaate vararak ve rehber öğretmenlerinden destek alarak yapmalısınız.

Hiçbir şekilde tercih yapmayan öğrencinin kaydı otomatik olarak açık liseye düşecektir.

Tercihler 11 ağustas ta açıklanacak ve sistem yerleştiğiniz okula sizleri otomatik kayıt yapacaktır. Kayıt için yerleştiğiniz okullara gitmenize gerek yoktur.

Fakat tanışmak için gitmenize de bir engel yoktur.

Sonuçlar açıklandıktan sonra 14-18 Ağustos , 21-25 Ağustos, 28 Ağustos-06 Eylül , Tarihleri arasında yeni tercihler yapmanız mümkündür.

Sonuçlarınıza https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden ulaşabilirsiniz.

Devlet okullarında okumak isteyen öğrenciler «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonunu işaretleyecek, özel okulda okumak isteyen öğrenciler ise «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonunu işaretleyeceklerdir. Özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler tercihte bulunamayacaktır ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.

Meslek liselerinden üniversite girişte her hangi bir puan kırılmadığını bu nedenle meslek yatkınlığı olan öğrencilerin de rahatlıkla meslek liselerini ve güzel sanat liselerini tercih edebileceğini, imam hatiplerin arzu edilen eski ihtişamlarına kavuşması için her türlü başarı seviyesinden öğrencinin de cesurca imam hatipleri tercih edebileceğini hatırlatır, tercihlerinizin ve sonuçlarınızın hayırlı olmasını temenni ederim. Allaha emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mevlüt Uğur Arşivi
SON YAZILAR