TEOG’a 2 gün kala 8. sınıf öğrencilerine önemli tavsiyeler

Nesibe Aydın Okulları Rehberlik Birimi, 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 2. Dönem sınavları öncesinde öğrencilere sınav öncesi ve sınav günü neler yapmaları gerektiğiyle ilgili tavsiyelerde bulundu
TEOG’a 2 gün kala 8. sınıf öğrencilerine önemli tavsiyeler

Nesibe Aydın Okulları Rehberlik Birimi, 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek TEOG 2. Dönem sınavlarına iki gün kala öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere sınavların bilgi ölçen bir değerlendirme olduğunu kendilerine hatırlatmaları ve sınavı kişiliklerinin bir değerlendirmesi olarak algılamamaları tavsiyelerinin yer aldığı açıklamada, "Sınavdan önceki günlerin rutin günlerimizden farklı olmadığını hep kendimize hatırlatmalı ve o şekilde yaşamalıyız. Sınavdan önceki günü fiziksel olarak çok yorulmadan ailemiz ve arkadaşlarımızla keyifli etkinliklerle geçirebiliriz. Sinema ve açık hava yürüyüşleri tercihleriniz arasında olabilir. Sakatlanmaya, yaralanmaya yol açabilecek ağır sporlardan ve bedensel hareketlerden uzak durmalıyız. Beslenme düzenimize dikkat etmeliyiz, çünkü vücut direncinin düşmesi halinde çalışma isteğimiz azalabilir. Sınav sabahı kahvaltı yapmaya çalışmalı, kahvaltımızda normalde yediğimiz besinleri tüketmeli, özellikle yağlı ve asitli gıdalardan uzak durmalıyız. Akşamları 22.30-23.00 civarında yatıp, sabahları 07.00-07.30 civarında kalkmaya dikkat etmeliyiz" denildi.

Sınav günü rahat kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kendimizi, başarımızı başkalarıyla kıyaslamamalı; motivasyonumuzu bozacak etkinliklerden, konuşmalardan ve kişilerden uzak durmalıyız. Sınav öncesinde ya da sınav anında kaygılanırsak kaygımızı kontrol edebileceğimizi unutmamalıyız. Olumlu düşünüp nefes egzersizleri ile sakinleşmeli ve sınavımıza kaldığımız yerden devam etmeliyiz. Bugüne kadar en iyi yaptığımız denemelerde hangi teknikleri kullandıysak bu sınavlarda da aynılarını kullanmalıyız. Sorulara önyargılı yaklaşmamalı, sorularla inatlaşmamalıyız. Turlama yöntemini mutlaka kullanmalıyız. Koyu renkle yazılmış, altı çizili, olumsuz ifadeli sorularda dikkatli olmalıyız. Sınavdan bir gün önce çalışmayı önermiyoruz. Ancak kafanıza takılan bir şey varsa açıp bakabilir, süreli veya süresiz bir TEOG denemesi çözebilirsiniz. Öğleden sonra çalışmayı bırakıp dinlenmeliyiz. Sınav oturumları arasında soruları arkadaşlarımızla kritik etmemeli, bu durumun diğer oturumlarda gireceğimiz sınavları olumsuz etkileyebileceğini unutmamalıyız. Son olarak 26-27 Nisan'da gireceğiniz sınavların okulumuzda arkadaşlarınızla yıl içerisinde olduğunuz sınavların bir benzeri olduğunu unutmayınız."