Teravihi 7 farklı imamla kılıyorlar

Sakarya Üniversitesinde okuyan Yemen, Filistin, Fildişi Sahilleri, Benin ve Nijerli öğrenciler, ülkelerindeki geleneksel cübbelerini giyerek Kampüs Camisi'nde teravih namazı kıldırıyor.
Teravihi 7 farklı imamla kılıyorlar

Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) öğrenim gören yabancı uyruklu 7 öğrenci, ramazan ayı münasebetiyle üniversite camisinde teravih namazı kıldırıyor.

Yemen, Filistin, Fildişi Sahilleri, Benin ve Nijer uyruklu öğrenciler, Kampüs Camisi'nde eda edilen teravih namazlarında, giydikleri yöresel cübbeleriyle her dört rekatta bir mihraba geçerek imamlık yapıyor. Her biri hafız olan öğrencilerin çeşitli kıraat, lehçe ve makamda Kur'an ayetlerini okuması, İslam dünyasının farklı ırklarda yaşadığı birlikteliği, birlik ruhunu yansıtıyor.

Cami imamı Ahmet Ali Kul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SAÜ'ye 107 ülkeden gelen öğrencilerden ses ve kıraatları güzel olanlar ile hafızları camiye çağırdıklarını söyledi.

Kul, 2013'ten bu yana imamlık yaptığı camiye gelen hafız öğrencileri, gerek vakit gerek cuma namazlarında görevlendirdiklerini belirterek, kandil gecelerinde ve ramazan ayında Kur'an-ı Kerim okuduklarını kaydetti.

"Muhacirlere ensar olmaya gayret ediyoruz"

Ahmet Ali Kul, "Yemen, Filistin, Fildişi Sahilleri, Benin ve Nijer'den gelen hafız arkadaşlarımızla namaz kıldırıyoruz. Farklı bir ses, farklı bir lehçe. Bu hem camimiz adına hem de kardeşlerimiz adına güzel bir etkinlik. Kardeşlerimizin aramızda olması, özellikle ramazan ayında mihrapta olmaları bizim için bir mutluluktur ki, imamın bir diğer imama en güzel ikramı mihraptır, kürsüdür, minberdir. Biz ensarız kardeşlerimiz muhacir. Muhacirlere ensar olmaya gayret ediyoruz." dedi.

"Türkiye İslam ülkelerinin kalbidir"

Teravih kıldıran SAÜ İlahiyat Fakültesi doktora öğrencisi Filistinli Şadi Kaddumi, 9 ay önce Türkiye'ye geldiğini anlattı.

Kaddumi, Türk kültürünün Filistin'den çok farklı olduğunu, orada teravih namazının en fazla 12 rekat kılındığını kaydederek, "Türkiye'ye gelen hafızlar namaz kıldırıyorlar. Bu çok güzel bir şey çünkü hepimiz Müslümanız, kardeşiz. Ben de namaz kıldırıyorum, çok mutluyum. Türkiye çok güzel bir ülke, insanlar çok yardımsever. Sakarya'ya gelme sebebim, hem çok ucuz hem de İlahiyat Fakültesinin çok güçlü olması. Ayrıca burada arkadaşlarım var." şeklinde konuştu.

Yemenli Ahmed Elezzi ise dört yıldır Sakarya'da yaşadığını ve uygulamanın başladığı ilk ramazandan bu yana Kampüs Camisi'nde teravih namazı kıldırdığını söyledi. Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Elezzi, "Gerçekten çok güzel, imamlık yaptığım için mutluyum. Burada her ülkeden insan var, Mekke ve Medine'deki atmosferi hissediyorum. Türkiye İslam ülkelerinin kalbidir." ifadesini kullandı.