Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Terör Başı Öcalan’ın Nevruz Mesajı ve MHP

Terör Başı Öcalan’ın Nevruz Mesajı ve MHP

Aslında bugün şehrimizin saygın kurumlarından Özboyacı Altın’ın evlenemeyen gençleri evlendirme vazifesini üstlenen, modern zamanların en kutsal işlerinden birini yapan Mehir Vakfına, evlenen gençlere verilmek üzere bağışladığı altınları yazacaktım. Ama gündem çok yoğun, dün malumunuz çok önemli gelişmeler yaşandı, bazı güzel konular zaman zaman gündemin yoğunluğu ile ikinci plana itilmiş gibi görünebilir ama hayır öyle değil. Elbette bu konu ikinci plana itilmeyecek kadar değerli bir iş. Özboyacı Altın’ı kutluyoruz, bu konuyu pazartesi uzun uzun yazacağımızı belirtiyor tekrar düne dönüyoruz.

Enteresan bir gün oldu dün, BDP’li Buldan’ın Kürtçe bilmeyerek Kürt faşistliği yaptığını görmüş olduk.  Bununla birlikte epey bir yıl sonra ilk defa sükûnetle bir nevruz geçirildi. Türk Bayrağı o alanda yoktu, olmasın, bizim şehitlerimizin kanının simgelendiği bayrağımızın zaten o satılmışlıkları ayyuka çıkan paçavra ruhlu insanların elinde olmaması bizi şaşırtmıyor ki? Tabi o meydanda Terörist Abdullah Öcalan’ın bildirisi de okundu. Bu bildiride teröristlere bir çağrı yapılıyor ve silahların bırakılması isteniyor. Ayrıntılı bir şekilde okudum bildiriyi. Ama bence o bildiriye hiç girmeye gerek yok. Bizi o bildiri ilgilendirmiyor, biz Hürriyet değiliz, yol haritamızı teröristin bildirisine göre şekillendiremeyiz, halkımız bizim daha milli, daha kendisinden olmamızı bekler. 

Biliyorsunuz CHP sakat bir fikir ortaya atıyor ve buna göre masanın bir ucunda terörist başı var öbür tarafta ise Başbakan var. Bu görüş sakat bir görüş. Zira bu ülkenin başbakanı terörist başını muhatap almaz. Ama Katil Esed ve genel olarak BAAS’çılarla ilişkiyi en derun bir şekilde sürdüren CHP bu ülkenin modern zamanlarda BAAS’ı olarak kurgulandığını her konuda gösteriyor. Ülkemizin Başbakanını aşağılayarak, terör örgütlerini destekliyor, ETÖ, DHKPC, KCK gibi terör grupları ile ilişkide olduğunu gizleme ihtiyacı bile duymuyor. Biz bunları artık abes karşılamıyoruz.  

Peki, biz neye inanmalıyız, ne oluyor, nasıl bakmalıyız olaylara. Bir kere bu hükümeti bu millet seçti ve ben şahsen Başbakanımızın bu millete ihanet edeceğine hiçbir şekilde inanmam. Hükümet PKK ile kesintisiz bir şekilde mücadele etmiştir ve hayatındaki en büyük darbeyi yiyen PKK mecburen bir noktada tutunmak için geri çekilmektedir. Gürültülü oluyor, olsun, askerimizin, insanımızın şehit olmasından, ülkede bir çatışma ortamının olmasından daha makul bir durum bu. Ama biliyoruz, İnşa Allah gürültü duracak, sular durulacak, PKK’nın çekildiği o bölgelerde bizim sivil toplum kuruluşlarımız etkili bir şekilde kardeşliğin geliştirilmesi için eğitim çalışmaları yapacaklar. Kaybedilmiş birçok insanımız tekrar kazanılacak.

İşin özü, gün sakin olma günüdür. Bu dönem susmanın daha kazançlı olunacağı bir dönemdir. Sakin olalım, ben şahsen Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yerinde olsam hiçbir şekilde önümüzdeki iki hafta bu konuları konuşmam. Bakanların yerinde olsam da konuşmam. İşimize bakalım, bu millet AK Partiye zaten güveniyor, AK Parti kendini kanıtlama mücadelesine girmesin. Su akar yatağını bulur, diyen, boşuna dememiş.

Burada asıl MHP’nin durumu ve çıkışları vahimdir. MHP neden sakin olamıyor? Sayın Bahçeli neden aklıselimi kaybetmiş gibi konuşuyor. Sinirli, öfkeli ve bazı genel başkan yardımları ise aynı zamanda iftira atarak açıklamalar niye yapıyorlar?

Dün grubu topladılar, peki ne yapacaklar, MHP BDP ile savaş mı ilan edecek. İmralı’yı mı basacak? Dağa mı çıkacak? Benim bildiğim MHP’li arkadaşlarımız dağa çıkmaz, beyden hiç eşkıya olur mu? Olmaz. Siz bey evladısınız, siz Türk Milletinin onurlu bireylerisiniz. Tam olarak kırmızıçizgileri belirleyin, “hükümet şunu yapmamalı” deyin, ama bırakın akan kan dursun. Bırakın terör bitsin.

Biz MHP’yi bu milletin kötülüğünü istemez diye biliyoruz, yanılıyor muyuz? MHP bir avuç eşkıyayla bu ülkenin başa çıkacağına inanmıyor mu? Bir avuç eşkıyanın bu ülkeyi bölmeye gücünün yetmeyeceğine inanmıyor mu? Neden korkuyor?

Bir BDP’li eşkıya şakşakçısı “Bahçeli bu saatten sonra sadece Öcalan’ın ceketini vestiyere asar” dedi. Peki, buna MHP yanıt verebilir mi? Hayır Öcalan’ı asarız diyebilir mi? Asardın da niye asmadın? Demezler mi adama?

Sayın Bahçeli, şu anda gerçekten milliyetçilik yapmak istiyorsa bence üç defa düşünüp bir defa konuşsun. Zira konuştuğunda hiç hayır konuşmuyor, en fazla zararı da marjinalleşen MHP görüyor. Bizden söylemesi…   

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR