"Terör belasından tabii ki kurtulacağız"

-
"Terör belasından tabii ki kurtulacağız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, "Terör belasından tabii ki kurtulacağız. Müjdeli ve iyi haberler belli bir zorluk aşamasından sonra gelir. Askerlerimiz, güvenlik kuvvetlerimiz bu zorluğun birinci aşamasını tamamladılar. Şimdi Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimizle yeniden bir daha kopmamak üzere kucaklaşma, kilitlenme, bir olma sürecimiz başlayacak." dedi. 

Sakarya'da Erenler Belediyesinde düzenlenen bayramlaşma programına katılan Dişli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam dünyası ve Müslümanlar için çok önemli bir ayın geride bırakıldığını söyledi.

Ramazan ayını buruk bıraktıklarını belirten Dişli, "Maalesef gerek Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında şehit olan kardeşlerimiz, canlarımız gerek terörle mücadelede şehit olanlarımız içimizi biraz burktu ama Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın söylediği gibi bu ülkeye kimse diz çöktüremez. Bu ulus çok büyük bir ulus. Bayram kardeşlik, neşe hoşgörü anlamına geliyor, inşallah böyle bir ortamı yakaladık." diye konuştu.

Dişli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere bakan, genel başkan yardımcıları ve milletvekilerinin şehit aileleri ve gazileri ziyaret ettiğini aktararak, "Onlara bu vatan ne verse azdır. Bu ülke için canlarını verenlerin yakınları devletimizin, hükümetimizin kanatları ve koruması altındadır. Sayın Başbakanımız onlarla ilgili birtakım müjdeleri de verdi gerçekten herkes memnun oldu. İnşallah başta Sakaryamız olmak üzere ulusumuza tüm Müslümanlara hayırlar getirir bu güzel bayram günleri. Kardeşlik, birlik ve beraberlik günleri olur diye düşünüyorum." şeklinde konuştu. 

Ateşin düştüğü yeri yaktığını, bir şehit verildiği zaman milletin her bir ferdinin içine kor düştüğünü dile getiren Dişli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Terör belasından tabii ki kurtulacağız. Müjdeli ve iyi haberler belli bir zorluk aşamasından sonra gelir. Askerlerimiz, güvenlik kuvvetlerimiz bu zorluğun birinci aşamasını tamamladılar. Şimdi Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimizle yeniden bir daha kopmamak üzere kucaklaşma, kilitlenme, bir olma sürecimiz başlayacak. Bunu da başlattık. Batıdaki büyükşehir belediyelerimiz Doğu ve Güneydoğu'daki illere gönül köprüsü kurdular ve bütün ramazan boyu teşkilatlarımız, milletvekillerimiz, genel başkan yardımcılarımız, bakanlarımız bu illeri, oradaki kardeşlerimizi ziyaret ettiler. En azından gönüllerini hoş etmeye çalıştık. Bu süreç biraz daha devam edecek. Sayın Başbakanımızın bayram sonrası Doğu ve Güneydoğu'yu taçlandıracağı müjdelerle psikolojik süreci de bitirmiş oluruz diyorum."