Terör mağdurları ile Suriyeli sığınmacılara 'bin kurban'

Kurban Bayramı'nda kesilecek bin kurbanın eti, Mardin'deki terör mağdurları ile Suriyeli sığınmacılara dağıtılacak.
Terör mağdurları ile Suriyeli sığınmacılara 'bin kurban'

Hayırseverlerin bağışları ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca kesilecek kurbanlardan bini, bölgedeki il ve ilçelerden PKK'lı teröristlerin saldırılarından duydukları endişeyle evlerini terk ederek Mardin'e gelen terör mağduru aileler ile ülkelerindeki iç savaştan kaçıp kente yerleşenSuriyeli sığınmacıların yüzünü güldürecek.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müftülük olarak Kurban Bayramı'na ilişkin tüm hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak vekaletle kurban hizmeti verildiğini ifade eden Coşkun, bu kapsamda Mardin'de de kurban eti dağıtılacağını belirtti.

Coşkun, "Son bir yıldır bölgede terör nedeniyle iç göçe maruz kalan, Cizre, Nusaybin ve Silopi gibi ilçelerden kente gelen vatandaşlarımız var. Bir kısmı evlerine yavaş yavaş dönüyor ama büyük bir kısmı da buradalar. Bir de sığınmacı misafirlerimiz var. Amacımız, Kurban Bayramı'nda bu ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin evine bir lokma da olsa et girmesi, bayramlarını tebrik etmek, dualarını alabilmektir. Kesilecek kurbanlar inşallah kardeşliğimizin tesisine, geleceğin yeniden inşasına vesile olur." ifadelerini kullandı.

Terör mağdurlarına yönelik son 6 aydır çalışmalar yapıldığına işaret eden Coşkun, bu kapsamda ilk etapta "Şimdi yarları sarma zamanı" sloganı ile 5 tır gıda yardımının terör mağdurlarına ulaştırıldığını aktardı.

Ardından Mardin Valiliği ile ihtiyaçların ne olduğu noktasında araştırmalar yaptıklarını dile getiren Coşkun, terör mağduru vatandaşlara yaklaşık 6 bin battaniye dağıtıldığını, belirlenen camilerde yarım milyona yakın günlük sıcak ekmek dağıtımı yaptıklarını, bir milyon liranın üzerinde de alışveriş kartının ulaştırıldığını kaydetti.

Coşkun, Diyanet İşleri Başkanlığınca da Nusaybin'deki güvenlik güçlerine temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan hediye paketi ulaştırıldığını ve ayrıca şehitler için de 101 hatim programı yaptıklarını söyledi.