Terör mağdurlarının yaşadığı bina DBP'li belediye tarafından yıkıldı

Diyarbakır'da terör mağdurlarının kendi imkanları ile inşa ettiği 7 katlı bina, kaçak olduğu gerekçesiyle DBP'li Bağlar Belediyesi tarafından yıkıldı.
Terör mağdurlarının yaşadığı bina DBP'li belediye tarafından yıkıldı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle kirada yaşamlarını sürdürdükleri evleri terk eden terör mağdurlarının kendi imkanları ile inşa ettiği 7 katlı bina, kaçak olduğu gerekçesiyle DBP'li Bağlar Belediyesi tarafından yıkıldı.

Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Karanfil Sokak'ta terör mağduru 10 ailenin oturduğu 7 katlı binanın polis ve zabıta ekiplerince alınan önlemler ve vatandaşların tahliyesinin ardından belediye ekiplerince yıkımı gerçekleşti.

Yıkım sırasında gözyaşlarını tutamayan terör mağduru aileler belediyeye tepki gösterdi.

"Belediyelere bir an önce kayyum atasınlar"

Terör mağduru vatandaşlardan Mahmut Altaş, yaptığı açıklamada, Sur'da yaşamlarını sürdürürken teröristlerin saldırıları nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.

"Mağduruz. Neyimiz varsa satıp, ev sahibi olalım dedik. Ona da engel oldular. 'Kandilin bombası bitmiş' diyerek bizden para istediler. Belediye bizden rüşvet istedi biz de vermedik. Yıllarca belediye bizi sömürdü. İnsanların katline sebep olmamak için para vermedik. O yüzden binayı yıkıyorlar." diyen Altaş, şunları kaydetti:

"Devletimize sesleniyoruz, bu belediyelere bir an önce kayyum atasınlar. Bunlar çoluk çocuğu kandırırlar. Bizden evrak olmadan karşılıksız para istediler. Biz de bu paranın nereye gideceğini tahmin ettiğimiz için onlara para vermedik. Bu yapılan insanlığa aykırı. Bunlar bir memleketi yok ettiler. Bunlar bebek katilidir. On aile olarak buraya kendi imkanlarımızla yaptık."

"Hakkımız onlara haram olsun"

Çevredeki bir çok binanın aynı şekilde yapıldığını savunan Altaş, bu binaların yıkılmadığını anlattı.

"Fikrimiz, görüşlerimiz bunlarla uyuşmuyor." ifadesini kullanan Altaş, belediyeden şikayetçi olduklarını belirtti.

Altaş, belediyenin yıkım için binanın inşasının tamamlanmasını beklediğini öne sürerek, şöyle dedi:

"Kardeşlerimizi, ağabeylerimizi kandırıp, dağa gönderdiler, onların kanları ile siyaset yaptılar. Hakkımız onlara haram olsun. Çocukları öldürmesinler yeter artık. Ekmeğimizle oynuyorlar. Yıkım için hiçbir tebligatta bulunmadılar, beklediler ki binayı bitirelim. Bizimle uğraşıyorlar. Mahkemeye başvurduk. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karar bile ciddiye alınmıyor. Allah devletimize zeval vermesin, biz devletimizden razıyız."

Altaş, "Devlet bizim hakkımızı yemiyor, hak yiyen ortadadır. Bunlar Sur'a girdiler, bir sürü insanı evinden ettiler. Halkımızı sığınmacı yaptılar. Suriyeli gibi olduk, evimiz, barkımız kalmadı." diye konuştu.