Terör mağduru ailelerin buruk bayramı

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin saldırıları yüzünden evlerini terk ederek Siirt'e yerleşmek zorunda kalan aileler, evlerinden uzakta olmanın hüznünü yaşıyor.
Terör mağduru ailelerin buruk bayramı

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin saldırıları yüzünden Siirt'e yerleşmek zorunda kalan aileler, bayrama buruk girdi.

Terör örgütünün Şırnak merkez ile Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde çukur kazıp, bomba tuzaklaması sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan binlerce ailenin ev hasreti sürüyor. Bu yerleşim yerlerini eşyalarını dahi alamadan terk etmek zorunda kalan, Siirt'teki yakınlarının yanına veya kiraladıkları evlerde yaşamını devam ettiren terör mağduru aileler, evlerinden uzakta bulundukları için bayram coşkusu yaşayamadı.

İlk defa evlerinden uzakta bir bayram geçirdiklerini belirten aileler, terör örgütünün saldırıları yüzünden zor günler yaşadıklarını vurguladılar.

"Kürt davası değil"

Şırnak merkezdeki saldırılar nedeniyle Siirt'e yerleşen Tahir Süğür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1992 yılında teröristlerin ağabeyini öldürmesinin ardından köyden Şırnak'a taşındığını söyledi.

PKK'lı teröristlerin saldırılarını şehirlerde sürdürdüğünü, bu nedenle 14 kişiden oluşan ailesiyle Siirt'e geldiklerini kaydeden Süğür, şöyle konuştu:

"PKK, haksız yere polisi, askeri ve kendilerine destek vermeyen kişileri vurdu, çocuklarını dağa kaçırdı. PKK bir terör örgütüdür, yıkıcıdır. Bu bir Kürt davası da değildir. Evimiz yıkıldığı için Siirt'e geldik. Burada aylık 600 liraya kiraladığımız evde oturuyoruz. Bayram ama çocuklarımıza bir çikolata bile almaya gücümüz yok. İlk defa evimizden uzakta bir bayram geçiriyoruz."

"600 lira kira ödüyorum"

Şehmus Özdemir de 10 aile ferdiyle 4 aydır Siirt'te yaşadığını söyledi.
Siirt Valiliğinin kendilerine destek sunduğunu dile getiren Özdemir, "Her ay 600 lira kira ödüyorum. Buzdolabı ve klimamız olmadığı için sıcak dolayısıyla sıkıntı yaşıyoruz. Bayramda evimizden uzakta kaldığımız için çok üzüntülüyüz. Huzur ve güven içerisinde yaşamak istiyoruz."

Özdemir'in eşi Zehra Özdemir de bayramda evinden ayrı olmanın burukluğunu yaşadığını kaydetti.