Terör mağduru ailenin ev özlemi

Terör mağduru ailenin ev özlemi

Diyarbakır Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce evi yakılan aile, ramazan ayını evinden uzak geçirmenin üzüntüsünü yaşıyor.

İlçede teröristlerce gerçekleştirilen saldırılar dolayısıyla evlerini terk ederek, yakınlarının yanına veya başka yerde kiraladıkları eve sığınan 4 kişilik terör mağduru aile, ramazanı buruk yaşıyor. 

Teröristlerin saldırılarından dolayı çok büyük sıkıntılar çektiğini belirten baba K.S, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinin terör örgütü mensuplarınca ateşe verildiğini söyledi.

Evinin ve eşyalarının kullanılamaz hale gelmesi dolayısıyla başka yere sığındıklarını belirten K.S, şöyle devam etti:

"Ramazan ayını evimizde geçirmek isterdik ancak bırakmadılar. Evimin ve komşularımın özlemini çekiyoruz. Ramazan ayıda arkadaşlarımızla beraber mahallemizde iftarımızı açardık. 38 yıldır ilk defa kendi evimden uzakta iftarımı açmak zorunda kaldım. İnşallah saldırılar son bulur. Gelecek yıl ramazanda evimizde geçirmek istiyoruz."

- "Çocuklar, PKK'lı teröristlerden huzursuz"

Sur'daki komşuları ile özlem gidermek için bazen iftar yemeklerinde buluştuklarını aktaran K.S, "PKK'lı teröristler, gelip evimin önünü kazdılar. Sokaklarda açtıkları çukurlar ve döşedikleri bombalardan dolayı çocuklarım okullarına gidemedi. Psikolojimizi bozdular. Çocuklar, sokaklarda PKK'lı teröristleri gördükçe huzursuz oldu." ifade kullandı.

K.S, terör örgütünün yöre halkına eziyet ettiğini vurgulayarak, "Terörden sadece biz çekmiyoruz, Ankara ve İstanbul'daki vatandaş da çekiyor. Oralarda yaşayanlar da kardeşlerimiz, çünkü hepimiz Müslümanız." dedi.

- "Rüyamda sürekli evimizi görüyorum"

Ramazan ayını doğduğu mahallede geçiremediğini aktaran kızı H.S ise "Rüyamda sürekli evimizi görüyorum. Her akşam evimizin avlusunda iftarımızı açardık. Sur'daki arkadaşlarımı çok özledim. İnşallah seneye ramazan ayını kendi mahallemizde geçiririz." diye konuştu.