Terör mağduru baba, ailesini ayakta tutmaya çalışıyor

Terör mağduru baba, ailesini ayakta tutmaya çalışıyor

Yüksekova'da, evi terör saldırıları nedeniyle kullanılamaz hale gelen Hamza Aykut, bir yandan çobanlık yaparak ailesinin geçimini sağlıyor, diğer yandan da eşinin rahatsızlığı nedeniyle ev işlerini yapıyor.  

İlçede, huzur ve güvenin tesis edilmesi amacıyla uygulanan sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı ilçede vatandaşlar, normal yaşamlarına dönmeye çalışıyor.  

Yasağın uygulandığı dönem ailesiyle köydeki akrabalarının yanında kalan Hamza Aykut'un, kıt imkanlarıyla yaptığı evi, terör saldırıları nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

İlçeye döndüğünde, karşılaştığı manzara karşısında büyük üzüntü yaşayan Aykut, tüm imkansızlıklara rağmen ailesini bir arada tutmak için fedakarlık gösteriyor.

Koyun besleyerek 4 çocuğuna bakmaya çalışan Aykut, eşinin ameliyat olması nedeniyle ev işlerini de yapıyor. 

Eşi rahatsız olduğu için ev işi yapamadığını belirten Aykut, "Evde kirli kıyafetleri yıkayacak makine olmadığı için ben leğende yıkıyorum. Çok zor günler yaşıyoruz. Evimiz ve odunluğumuz yakılmış. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Suyumuz akmıyor. Çobanlık yaparak geçimimi sağlıyordum. Ailemle bu sıkıntılardan kurtulacağımız günleri bekliyoruz." diye konuştu. 

Zeynep Aykut ise, yeni geçirdiği ameliyat nedeniyle iş yapamadığını vurgulayarak, "Çocuklarım var. Eşim evde çalışıyor, bizim elbiselerimizi yıkıyor. Evimizi yakmışlar, kullanılamaz hale gelmiş. Yaşamımıza burada devam edeceğiz. Eski günlerimize kavuşacağımız günleri hayal ediyoruz." ifadesini kullandı.