Terör mağduru çocuklar tatili Kur'an kurslarında geçirecek

Terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle yaklaşık 3 ay boyunca ilçelerinden ayrı kalan ve sağlanan huzur ortamıyla yeniden okullarına kavuşan terör mağduru öğrenciler, Kur'anı Kerim öğrenecek.
Terör mağduru çocuklar tatili Kur'an kurslarında geçirecek

Terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle yaklaşık 3 ay boyunca ilçelerinden ayrı kalan ve sağlanan huzur ortamıyla yeniden okullarına kavuşan terör mağduru öğrenciler, yaz tatilinde Kur'an-ı Kerim öğrenecek olmanın heyecanını yaşıyor.

İlçede huzur ve güvenliğin tesis edilmesi amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" nedeniyle aileleriyle çevre il ve ilçelere gitmek zorunda kalan öğrenciler, 3 Haziran'da geri dönerek eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığının 25 Haziran 2016'ya ertelediği törenle karnelerine kavuşacak olan öğrenciler, bir taraftan karne heyecanı, bir taraftan da İlçe Müftülüğü tarafından açılan Yaz Kur'an Kursları'na gidebilecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

İlçe Müftüsü Mehmet Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde 45 cami ile bütün köy ve mezralarda kurslar açtıklarını belirterek, geçen yılki talebe sayısını geçmeyi hedeflediklerini anlattı.

Merkezde 45 camide kadrolu ve fahri hocalarla Kur'an kursları planladıklarını, diğer hocaları da köy ve mezralardaki talebeleri okutmak üzere görevlendirdiklerini aktaran Korkut,"Velilerimizden de bu anlamda ilgi bekliyoruz. Kur'an'ın inmiş olduğu bir ayda Kur'an'ı öğrenmenin önemini cemaatimizin kavramasını istiyoruz. Bu hizmeti ilçenin her tarafında, köy, mezra, mahallelerde vereceğiz inşallah. Geçen seneki sayılarımızı aşacağımızı ümit ediyoruz ve hedefimiz bu. Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlemiş olduğu bu seneki 'Gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz' parolamızla birlikte inşallah çocuklara Kur'an-ı Kerim'i öğretmek için elimizden geleni yapacağız. Tabii ki etkinlikleriyle birlikte bunu yapacağız. Sadece Kur'an dersleri değil, siyer, ibadet, namaz kılma derslerimiz olacak. Çocuklarımız burada namaz kılmayı, müezzinlik yapmayı, abdest almayı, İslam'ın, imanın şartlarını öğrenecek. Bunların hepsini personellerimizle öğretme gayreti içerisinde olacağız." dedi.

200 personelle ilçe genelinde kurslar verilecek

Yüksekova'da 4-6 yaş grubu için geçen yıl bir yer açtıklarını hatırlatan Korkut, bu yaz döneminde de yine küçük yaş grubunu beklediklerini ve onların ders göreceği ortamların çok daha özel olacağını kaydetti.

Küçük yaş grubu için eğitim almış personeller görevlendirdiklerini sözlerine ekleyen Korkut,"Şu an kadrolu ve fahri öğreticilerimizle birlikte 200 personelle Yüksekova'da yaz Kur'an kurslarını vermeyi planlıyoruz. Bunun için bizler eğitimlerimizi yaptık. Hizmet içi eğitim kurslarımızda Kur'an-ı Kerim'i öğretme teknik ve yöntemleri, nasıl anlaşılması ve yapılması noktasındaki bilgileri hocalarımıza verdik. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bizlere göndermiş olduğu 'Yaz Kur'an Kursları Dinimi Öğreniyorum' seti ve yine aynı şekilde etkinlik kitaplarını dağıttık. İnşallah Yüksekova'daki 4-6 yaş grubundan büyük yaş dediğimiz insanlara hizmet edebilmek için elimizden geleni yapacağız."şeklinde konuştu.