Terör mağduru yaşlı çiftin ev özlemi

Sur'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon esnasında askerin sırtında güvenli bölgeye tahliye edilen yaşlı çift, bayramı evlerinden uzakta, yerleştirildikleri otelde geçiriyor.
Terör mağduru yaşlı çiftin ev özlemi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Mehmetçik'in sırtında güvenli bölgeye taşıdığı terör mağduru yaşlı çift, bayramı otelde geçiriyor.

İlçede kazılan çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için düzenlenen operasyon sırasında PKK'lı teröristlerin, Hasırlı Mahallesi'ndeki evlerinden ayrılmasına izin vermediği ancak askerin zor şartlarda ulaşıp, sırtında taşıyarak tahliye ettiği Ahmet (85) ve Ayşe Arslan (80) çifti, hastanedeki tedavilerinin ardından bir otele yerleştirildi.

Yaklaşık 6 aydır kaymakamlıkça yerleştirildikleri otelde kalan ve bayramı Kur'an-ı Kerim okuyup, dua ederek geçiren Arslan çifti, ilk defa evlerinden ayrı bayram geçirmenin burukluğunu yaşıyor.

"Evde yaşamak istiyoruz"

Ahmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sur'daki terör olayları sırasında çok sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Askerlerin kendisini sırtında taşıyarak evden çıkardığını belirten Arslan, daha sonra götürüldüğü hastanede tedavisinin yapıldığını söyledi.

Taburcu olduktan sonra gidecek yerleri olmadığı için Sur Kaymakamlığı tarafından otele yerleştirildiklerini kaydeden Arslan, "Yaşlı olduğumuz için otelde yaşamak çok zor. Biz evimizde yaşamak istiyoruz." dedi.

"80 yıldır bayramları evimde kutluyordum"

Yaşlı oldukları için yatakta oturarak ibadetlerini yapmak zorunda kaldıklarını bildiren Arslan, şöyle konuştu:

"Biran önce evime kavuşmayı diliyorum. Allah rızası için evimizi istiyoruz, başka da bir şey istemiyoruz. 80 yıldır bayramları evimde kutluyordum. Keşke bu bayramda da evimizde olsaydık, yemeğimizi kendi evimizde yapsaydık. Keşke, kuru ekmek ve bir tas su önümde olsaydı da bu bayramda kendi evimde olsaydım."