Terör olaylarını fırsat bilerek soygun yapan şahıslar güvenlik kamerasında

Terör olaylarını fırsat bilerek soygun yapan şahıslar güvenlik kamerasında

Diyarbakır’da terör olaylarını fırsat bilerek kuyumcuyu çarşaf giyerek soymaya çalışan 3 kişi ve bir petrol istasyonunun marketini soymaya çalışan 3 kişi anbean güvenlik kamerasına yansıdı. Polis, yaşanan soygunların ardından incelediği güvenlik kamerasında tespit ettiği şahısları düzenlediği operasyonla yakaladı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı hendek ve kurduğu barikatlar nedeniyle yoğunluğu ilçeye veren güvenlik güçlerinin meşguliyetini fırsat bilen hırsızlar güvenlik kamerasına yansıdı. Yaklaşık beş aylık süre zarfında polisin meşguliyetini fırsat bilen 3 hırsız çarşaf giyerek bir kuyumcuya girdi. İş yeri sahibinin fark etmesi üzerine direnmesiyle çarşaflı hırsızlar önce silahla ateş etti, ardından kaçmak zorunda kaldı. Kentte yaşanan bir başka hırsızlık olayı ise petrol istasyonunun marketinde meydana geldi. Çaldıkları araçla petrol istasyonuna gelen hırsızlar silahlarla kapıda bulunan çalışanı içeriye aldı. Silahla çalışanı tutan hırsızlar daha sonra içeriye giren bir kişiyi de silahla tehdit edip kabine oturttu. Şahıslar, çaldıkları malzemelerin ardından araçlarına binerek gözden kayboldu.

Polis şahısları tespit ederek şafak operasyonu düzenledi 

İş yeri sahiplerinin durumu bildirmesi üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube ekipleri harekete geçti. Kameraları incelemeye alan ekipler, şahısların tespiti için çalışma başlattı. Bunun üzerine polis ekipleri başlattıkları titiz çalışmayı tamamlayarak şahısların önce kimliklerini daha sonra ise evlerini belirdi. Bunun için özel harekat polisleri ve zırhlı araçlar eşliğinde şahısların ikamet ettiği sokaklarda polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Ekipler, aldıkları güvenlik önlemlerinin ardından evlere operasyon düzenledi. Yakalanan şahıslar, daha sonra emniyete götürüldü. 

Şahıslar, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Şahısların hırsızlık yapması ve polisin operasyon düzenlemesi ise an be an kameraya yansıdı.