Terör operasyonunu engellemeye çalışan 12 kişi tutuklandı

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki operasyonları engellemek amacıyla sokağa çıkma yasağı ile askeri güvenlik bölgesine giren 34 kişiden 12'si çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Terör operasyonunu engellemeye çalışan 12 kişi tutuklandı

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki operasyonları engellemeye çalışan 34 kişiden 12'si, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, örgüt mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla yürütülen operasyonlara engel olmak için askeri güvenlik bölgesi ile sokağa çıkma yasağı bölgesindeki yerlerde bulunan şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında S.A, E.K, A.K, A.K, T.K, R.K, E.K, N K, H.G, G.K, R.K, V.G, H.B, M.K, Ö.K, A.K, B.K, M.K, İ.K, V.K, R.K, S.K, N.K, G.K, R.K, N.K, N.H, S.K, Y.K. ve O.K adlı 30 kişi ile suça sürüklenen çocuklar D.K, O.K, B.K. ve M.K. adlı 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınan 3'ü çocuk, 15 kişinin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Lice Sulh Ceza Hakimliğince tamamlanan sorgularının ardından A.K, İ.K, N.K, ve S.A. isimli 4 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 silahlı terör örgütüne üye olma maddesi kapsamındaki suçlarından adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına, şüpheliler R.K, T.K, H.B, M.K, B.K, A.K, M.K, A.K, V.K., S.K. ve R.K. isimli 11 kişi ile suça sürüklenen çocuk O.K. hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 silahlı terör örgütüne üye olma maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişlerdir."

Gözaltına alınan şüphelilerden V.G, R.K. ve E.K'nin işlemlerinin ise devam ettiği belirtildi.