“Terör Örgütleri Kaçacak Delik Arıyor”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen “15 Temmuz ve 15 Temmuz’un Yansımaları” konulu program kapsamında Konyalılarla buluştu.
“Terör Örgütleri Kaçacak Delik Arıyor”

Konya'ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Celalettin Karatay Kongre ve Spor Merkezi'nde düzenlenen programda 15 Temmuz’u ve referandumun Türkiye için ne ifade ettiğini anlattı. Programa, AK Parti Konya Milletvekilleri, Konya Belediye Başkanları ve Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat’ta katıldı. Programda Bakan Süleyman Soylu’yu sahneye davet etmeden önce Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat konuşma yaptı. Karatay Belediye Başkanı Hançerli; “16 Nisan’da halk oylamasına gidiyoruz bizler 1923ten bu yana 94 yılda 65 hükümetin kurulduğunu, koalisyonları, cumhurbaşkanlığı krizlerini, darbeleri, muhtıraları iyi biliyor ve evet diyoruz.” şeklinde konuştu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek; “Bizler Konya olarak başka partiler ile yarışmıyoruz. Bizler Konya’da hangi ilçeden rekor evet çıkar yarışındayız. 16 Nisan’a kadar büyük bir azimle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat; “Konya 15 yıldır partimize güveniyor ve destek veriyor bizde bu bilinçle çalışıyoruz. Yine inşallah 16 Nisan’da Konya’yı tekrar önde gelen şehirlerden yapmaya çalışacağız.” Dedi.

“YA KORKUYORLAR YA DİYETİNİ ÖDÜYORLAR YA DA ESİRLER”

Konuşmasına başlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün hazırladığı kaset ile genel başkanlık koltuğunu kaptığının altını çizerek; "Bu, nasıl genel başkan oldu? Kasetle genel başkan oldu. Peki, kaseti kim yaptı? FETÖ yaptı. Türkiye'de aklı eren herkes bunun böyle olduğunu biliyor. Peki, bugün niye kol kolalar? Ben İçişleri Bakanıyım, bizde bilgileri de, belgeleri de var. Mahkemeye de ilettik. Gereği de yerine getirilecek. Ben söyledim, çağrılarda da bulundum. Peki, bugün niçin beraberler? Bugün niçin birlikteler? Söyleyeyim, ya korkuyor, ya diyetini ödüyor, ya da esirdir." şeklinde konuştu.

"KILIÇDAROĞLU'NUN KAZANMA İHTİMALİ ZATEN YOK"

Bakan Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde kazanma ihtimalinin olmadığını belirterek; "Diyelim ki, sayın Cumhurbaşkanımızla, Kılıçdaroğlu seçime çıktı. Kılıçdaroğlu’nun o seçimde kazanma ihtimali zaten yok. Eski sistemde olsa mebus devam eder. Parti genel başkanlığı devam, sırça köşkler devam, ekmek elden su gölden devam. Zaten çene de bol, Allah selamet versin, o da devam. Ama yeni sistemde kaybettiği an adamın arkasına tenekeyi bağlarlar, doğru gönderiverirler. Eruh'ta konuşurken vatandaş, 'SSK'yı batırdı, sabredin CHP'yi de batıracak' diyor. Cumhurbaşkanımız güzel bir laf söyledi. 'Buna 3 tane keçiyi versen, kaybeder' dedi. Ben bunu Muğla'da geçen hafta anlatıyorum. Tam önümde birisi var. Bir şey söyleyeceğim diyor. Söyle dedim; 'Bu cümle doğru da, bir düzeltme yapmam lazım. Ben keçileri iyi tanırım, ben hayvancıyım, keçiler kendini kaybetmez, bu kendini kaybeder' dedi." diye konuştu.

“HDP VE PKK İLE UZLAŞTILAR”

Yeni sisteme itiraz etmelerinin ana sebeplerinden bir tanesinin yüzde 50’nin üzerinde oy almak gerektiği olduğunu belirten Bakan Soylu, “50’nin üzerinde oy alarak iktidar olabileceksin. Ya millete gideceksin bir şey anlatacaksın. Ya da kolunu açacaksın herkese ittifak edeceksin. Diyeceksin ki evet biriyle beraber ben ittifak ederim. Biz kimle ittifak ettik? Biz Milliyetçi Hareket Partisi ile milletvekili arkadaşlarım burada bu anayasayı meclisten geçirebilmek için biz bir adım attık. Bir adım da onlar attı. Bir adım biz attık. Bir adım da onlar attı ve ortak bir noktada buluştuk. Biraz biz feragat ettik. Biraz onlar feragat etti. Milletimizin önüne biz anayasayı uzlaşarak getirdik hep beraber. Peki, biz bir uzlaşma ortaya koyduk, onlar kiminle uzlaştılar. Onlar bir taraftan HDP ile PKK'yla uzlaştılar. Onun eline bir pusula vermişler. Demişler ki, 61-82 anayasasından hiç vazgeçmeyeceksin. Sana, millet lazım değil. Sana, ben lazımım. Sen, iktidar olmak isteyebilirsin. İktidar da yapmayabiliriz seni, ama bilesin ki, sen muktedirsin. Ben her gün istihbaratları okuyorum. Terör örgütleri ne diyor' Kim ne anlatmaya çalışıyor? Bu ülkenin başına hangi çorapları örüyor diye onları takip etmekle görevliyim” diye konuştu.

“ÖZERLİK DEYİNDE BOYUNUZUN ÖLÇÜSÜNÜ ALALIM”

Bakan Soylu, özerklik hayali kuranlara karşı; “Bugün biz özerklik ilan edeceğiz deyin de boyunuzun posunuzun ölçüsünü alalım” dedi. Yüzde 10’nun üzerinde oy alınca şımaranlara karşıda; “Musluklardan kan akıtarak oy aldıklarını biliyoruz. İnsanları tehdit ederek oy aldıklarını biliyoruz. Evlere pusulalar göndererek oyları aldıklarını biliyoruz. Tükürüğümüzle boğarız diyen birisi vardı. Şimdi bu milletin birliğini ne olduğunu onlar anladılar. Bu devletin ne olduğunu nereden geldiğini bin yıldır bu topraklarda nasıl durduğunu. Dediler ki 7 Haziran’dan sonra artık buralarda bizim borumuz öter. Öyle diyorlardı. Nusaybin’de özerklik ilan edeceğiz diyorlardı. Muş Varto'da özerklik ilan edeceğiz diyorlardı. Cizre'de özerklik ilan edeceğiz diyorlardı. O gün sözleri ve cesaretleri çok yüksek çıkıyordu. Hadi bakalım Türkiye Cumhuriyeti devleti karar verdi. Sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatı Başkanımızın talimatı ile bir adım atılıyor. Hükümetimiz, milletvekillerimiz, bütün milletimiz, hep birlikte irade ortaya koyuyor. Hadi bakalım o günkü cesaretin birazını görelim. Bugün biz özerklik ilan edeceğiz deyin de boyunuzun posunuzun ölçüsünü alalım" ifadelerini kullandı.

“MİLLET BUNUN HESABINI SORAR”

Kandil’in sandıktan evet çıkmasından korktuğunu ve evet çıkarsa biz biteriz dediğini vurgulayan Soylu; “Siyaset yapabilirsiniz başımızın üzerine. Belediyecilik yapabilirsiniz başımızın üzerinde. Farklı fikirler farklı düşünceler ortaya koyabilirsiniz başımızın üzerine. Ülkenin bir beka meselesi varken, ülkenin gelecek meselesi varken, burada bugün Türkiye terörle yüksek bir mücadele ortaya koyuyorken, kararlı bir mücadele ortaya koyuyorken, terörü tasfiye noktasına getirdiği bir anlayış içerisinde iken siz terörün değirmenine su taşıyor, ona can suyu vermeye çalışıyorsunuz. Bilmelisiniz ki bu millet bunun hesabını sorar. Bunu CHP'li kardeşlerimize de anlatmamız gerekir net bir şekilde. Öteki ortağı kim, öteki ortağı da belli FETÖ.” şeklinde konuştu.

“ARTIK BİZİ TERBİYE EDEMEYECEKSİNİZ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pensilvanya'dan gelen talimatla Gezi, 17-25 Aralık ve 6-7 Ekim olaylarıyla, 15 Temmuz darbeleriyle ülkeyi yorduklarını, yormaya devam edeceklerini bu nedenle de 16 Nisan'da yapılacak referandum un önemli olduğunu söyledi. Soylu referandum ile ilgili; “16 Nisan, büyük medeniyetin ve büyük bir anlayışın kendisinin üzerine oynanan bütün oyunlara yüksek sesle artık bizi terbiye edemeyeceksiniz diye ortaya koyduğu büyük bir itirazın adıdır.” ifadelerini kullandı.

“TERÖR ÖRGÜTLERİ KAÇACAK DELİK ARIYOR”

Son olarak terör operasyonlarına da değinen Bakan Soylu, “Hiç endişe etmeyin kıymetli cumhurbaşkanımızın talimatları, başbakanımızın talimatları bilin ki onları şuanda Gabar, Cudi, Tendürek, Faraşin, Lice kırsalında evlatlarımız, askerlerimiz, jandarmalarımız, polisimiz, korucularımız tek tek kovalıyorlar onlar da sıçan gibi kaçacak delik arıyorlar” ifadelerini kullandı.

BÜŞRA AKSAKBAĞI / YENİ HABER GAZETESİ