Terör örgütlerine kötü haber: Toruk 101 geliyor

Yer altına döşenmiş mayınların ve bombaların önceden tespitini yapabilen TORUK 101 basına tanıtıldı.
Terör örgütlerine kötü haber: Toruk 101 geliyor

Yerin 30 metre kadar altından görüntü sağlayabilen ve yer altına döşenmiş mayınların, bombaların önceden tespitini yapabilen TORUK 101 ürünü basına tanıtıldı.

İdem Teknoloji İcra Kurulu Başkanı Necmettin Ünal “TORUK 101 bombaların, patlayıcıların tespitini önceden yapabiliyor. Askerimizin şehit olmasını engellemek bizim en büyük kazancımız olacak” dedi.

Savunma ve teknoloji alanında katkı sağlayacağı düşünülen TORUK 101 İdem Teknoloji mühendisleri tarafından geliştirildi. TORUK 101 Hacettepe Üniversitesi Teknokent 1. Ar-Ge Konferans Salonunda yapılan sunum sayesinde basına tanıtıldı.

Ürün tanıtımını yapan Necmettin Ünal, özellikleri hakkında çeşitli açıklamalara da yer verdi. TORUK 101 için 30 metreye kadar noktasal veri analizi yapabildiğini, aynı zamanda bomba ve benzeri patlayıcıların yer tespitini önceden sağlayabildiğini, bu nedenle de askerlerin şehit olmasının önüne geçilebileceğini düşündüklerini açıkladı. Çeşitli nedenlerden dolayı polis ve asker gibi güvenlik personellerinin hayatını kaybettiğine değinerek sözlerine devam eden Ünal, bu durumları önlemek adına bu projeyi hayata geçirmeyi düşündüklerini söyledi.

Aynı zamanda Türkiye’nin arkeolojik bir yapıya sahip olduğuna değinerek, ürünün arkeolojik kazılarda da kullanılabilmesi adına çalışmalarının devam edeceğini dile getiren Necmettin Ünal, her şeyden önemli olanın askerlerin şehit olmasını önleyecek bir sistem olması olduğunu bir kez daha belirtti.

Ürün hakkında detaylara yer vermeye devam eden Ünal, ürünün hafif olduğunu ve dronelar üzerine yerleştirilen okuyucu başlıklar sayesinde askerlerin hiçbir şekilde mayınlı bölgeye ayak basmadan, tehlikeyi uzaktan yönetilebilir otomatik pilot sistemi ile teşhis yapabileceklerini ifade etti.