'Terör örgütlerinin istediği iklime teslim olmayacağız'

İçişleri Bakanı Soylu, "Arkasında kim olursa olsun, terör örgütlerinin oluşturmak istediği iklime teslim olmayacağız. Kardeşliğimizi ilelebet devam ettireceğiz." dedi.
'Terör örgütlerinin istediği iklime teslim olmayacağız'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile Mardin'e geldi.

Vali Mustafa Yaman'dan kentin sorunları hakkında brifing alan Soylu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, demokrasinin ortak bir dil olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Dünyanın en pahalı toprağında oturuyoruz. Muhakkak bu toprağı, bizim dışımızda, bir taraftan yönetmek isteyen bir taraftan da ucuzlatıp bu toprak üzerindeki geleceğe ait planlarını kurmak isteyenler olacaktır. Ama bir büyük millet ve bu milletin feraseti var. Kürt'ün, Türk'ün, Arab'ın, Alevi'nin Sünni'nin ve bu topraklarda yaşayan herkesin ortaklığı bu vatan ve millettir. Demokrasi de bizim Anadolu medeniyetinin bugün ortaya koyduğu lafzıdır, ortak dilidir. " 

FETÖ'nün darbe girişimi

İçişleri Bakanı Soylu, demokrasinin değerini 15 Temmuz vesilesi ile bir kez daha anladıklarını belirterek, milletin tarihler boyunca gösterdiği kahramanlığı ve feraseti bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Türkiye'nin 81 iline üniversite inşa ederek, geleceğe olan iddialarını taşıyabilmek, ilim ve bilimle yarına adım atabilmeyi sağlamak ve nesillerin kandırılmasının önüne geçmek istediklerini dile getiren Soylu, "Aynı terör örgütünün kandırdığı gençler gibi. Ama gördük ki FETÖ terör örgütü de gençlerimizi kandırmış. DAEŞ'te gençleri hem de dünyadaki gençleri kandırmış. Bizim görevimiz bu milleti yarına taşımaktır. " ifadelerini kullandı.

"Arkasında kim olursa olsun, terör örgütlerinin oluşturmak istediği iklime teslim olmayacağız. Kardeşliğimizi ilelebet devam ettireceğiz." diyen Soylu, şöyle dedi:

"Bu toprakların en önemli şifresi huzur ve istikrardır. Huzur ve istikrardan vazgeçmeyeceğiz. Devlet olarak bize yüklenen görev, milletin bize emanet etti temel görev Türkiye'yi huzurun, istikrarın ve güvenin iklimi ile sürekli olarak buluşturmak ve devam ettirmektir. Burada vereceğimiz mesaj sadece Türkiye'ye değil dünyayadır. Çünkü sadece Türkiye ile derdimiz olsaydı Suriyeli kardeşlerimizi kucaklamazdık. Ta Haiti'ye kadar, Myanmar ve Somali'ye kadar merhamet ve şefkat medeniyetinin elini uzatmazdık."

"Çalıntı araçlarla ilgili güvenlik kuvvetlerimiz tedbirlerini aldı"

Bakan Soylu, Başbakan Binali Yıldırım'ın "çalıntı 910 araç"tan bahsettiğinin hatırlatılması üzerine, Türkiye'yi istikametinden koparmak isteyen terör örgütlerinin şeytani planlarını devreye soktuklarını, buna karşılık her türlü tedbirin alındığını söyledi.

"Dedikodularla hareket etme lüksüne sahip değiliz"

FETÖ üyesi Adil Öksüz'e yönelik operasyonun durumu ve korunduğuna dair iddialarının olduğu yönündeki soruya "Dedikodularla, şayialarla hareket etme kabiliyetine ve lüksüne sahip değiliz" şeklinde yanıt veren Soylu, Türkiye'nin büyük ve güçlü bir devlet olduğuna dikkati çekti.

Soylu, güvenlik görevlilerinin takibatlarını sürdürdüğünü bildirerek, "Şunu açık yüreklilikle söylemek gerekir; nerde olursa olsun bizim görevimiz bu devlete, bu millete, hatta biraz önce bahsettiğim demokrasimize ihanet edenleri bulup cezasını vermektir. Hukuk denilen bir kavram var ve onun içinde gerçekleştiriyoruz. Bu konuda özel birimler oluşturuldu, hem Emniyet Genel Müdürlüğü çerçevesinde hem de Jandarma Genel Komutanlığımız çerçevesinde. Bu özel birimler bu konudaki takibatları titizlikle sürdürmektedir. Ötekisi sadece şayiadır." diye konuştu.