'Terör örgütlerinin nereden destek aldığı gözler önüne serilmiştir'

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Dün PKK çadırlarının kurulmasına izin verilmesi, bugün de PYD sergisinin açılması, terör örgütlerinin nereden destek aldığını gözler önüne sermiştir." dedi.
'Terör örgütlerinin nereden destek aldığı gözler önüne serilmiştir'

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda (AP) terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ve örgütün Suriye uzantısı PYD üyelerini gösteren fotoğrafların yer aldığı sergiye, sert tepki gösterdi.

Konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan İnceöz, Türkiye’deki terörle mücadele yasalarını her fırsatta eleştiren Avrupalı siyasetçilerin, terör örgütlerinin bu şekilde reklamını yapmasının, terörle mücadele ve terör örgütlerine yaklaşımlarındaki ikircikli tutumlarını tescillediğini belirtti.

Bu yaklaşımla dünyanın hiçbir yerinde terörle mücadelede netice alınamayacağının bilinmesi gerektiğine işaret eden İnceöz, "Zira, terör örgütü tanımlamasına giren her yapıya karşı tavrın net olması gerekmektedir." diye konuştu.

İnceöz, "Dün PKK çadırlarının kurulmasına izin verilmesi, bugün de PYD sergisinin açılmış olması, dünyanın her yerinde masum insanların kanına giren terör örgütlerinin nereden destek aldığını gözler önüne sermiştir. Türkiye, PKK, PYD, DAEŞ ve DHKP-C ayırımı yapmaksızın bütün terör örgütlerinin karşısındadır. Avrupa Parlamentosu'na, bu ikircikli tutumundan vazgeçmesi, hem terör örgütlerine hem de ifade özgürlüğüne bakışını yeniden gözden geçirmesi tavsiyesinde bulunuyoruz." ifadesini kullandı.