Terör Örgütlerinin Vatanı; Avrupa

İçerden ve dışardan Türkiye düşmanı odaklar özellikle 15 Temmuz’dan sonra kendini iyice gösterdi. Öyle ki başta Almanya olmak üzere Avrupa hiç çekinmeden Türkiye’ye hainlik etmiş tüm terör örgütü üyelerine kucak açmaya devam ediyor.
Terör Örgütlerinin Vatanı; Avrupa

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN VATANI; AVRUPA

İçerden ve dışardan Türkiye düşmanı odaklar özellikle 15 Temmuz’dan sonra kendini iyice gösterdi. Öyle ki başta Almanya olmak üzere Avrupa hiç çekinmeden Türkiye’ye hainlik etmiş tüm terör örgütü üyelerine kucak açmaya devam ediyor.

Türkiye’de terör suçlarına karışıp başarılı olamayan teröristler soluğu yurtdışında alıyor. 15 Temmuz öncesi Türkiye Cumhurbaşkanı’na ‘kaçacaksınız’ diye tehditler savuran teröristlerin hepsi Avrupa’ya kaçtı ve demokrasi ve barışın beşiği olduğunu iddia eden Avrupa tüm teröristlere kucak açtı.

FETÖ VE PKK YUVASI ALMANYA

Türkiye düşmanı Angela Merkel'in ülkesi Almanya, adeta terör örgütlerine ev sahipliği yapıyor. Türk istihbarat birimleri ve mali suçlar kurulu uzmanlarının ulaştığı verilere göre , 15 Temmuz'dan sonra Almanya'ya 720 milyon Euro kaçırıldı. FETÖ'nün 220 "Abi"si ise Almanya'da yaşıyor. Almanya, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası da FETÖ'nün "abi" olarak isimlendirdiği yönetici kadrosuna kucak açtı. Almanya’ya giderek buradaki bazı şirketler üzerinden oturma izni alanların sayısı her geçen gün artıyor. Frankfurt, Berlin ağırlıklı olmak üzere bugüne kadar 21 şirket üzerinden oturma izni alındığı belirlendi. FETÖ'cü eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'yı bugüne kadar vermeyen Almanya, NATO Üssü'nde görev yapan örgüt üyelerine de sığınma talebi konusunda yeşil ışık yaktı. Hem FETÖ hem PKK Almanya'da paravan isimlerle kurulan dernekler üzerinden de para toplamayı sürdürüyor. Ağırlıklı olarak 15 Temmuz darbe girişiminden hemen önce olmak üzere yaklaşık 720 milyon Euro Almanya'ya kaçırıldı. Bu paraların önemli bölümünün Almanya'nın iyi bilenen bankalarından birinde tutulduğu belirtiliyor. Ayrıca Almanya'da sadece bir derneğin PKK'ya 13 milyon Euro topladığına dair belgeler ve bu örgüte para aktaran kuruluşların listeleri de bulunuyor. FETÖ’cülerin çoğunlukla Güney Almanya ve Yeşiller ’in güçlü olduğu eyaletleri tercih ettikleri de iddia ediliyor. FETÖ’cüler iade edilmemek için ise Türkiye’de işkence göreceklerini ve idam edilecekleri iddiasında bulunuyor. Bugüne kadar Almanya'ya verilen aralarında FETÖ, PKK, DHKP mensuplarının da bulunduğu 4500 kişilik dosyadan sadece 90'ı sonuçlandırıldı. Federal Parlamento'nun açıkladığı sonuçlanan dosya sayısı ise sadece 6'da kaldı.

TERÖRİSTLERDEN ‘TÜRKİYE’DE ADİL YARGILAMA YOK’ İFTİRASI

15 Temmuz darbe girişimi sonrası, Türkiye’ye dönmeyi reddeden bir grup Türk subayının, aileleriyle birlikte Hollanda’ya siyasi sığınma başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Hollanda’nın skandal bir kararla, FETÖ’cü subayların başvurusunu incelemek için 18 ay boyunca ülkelerinde kalmalarına müsaade edeceği belirtildi. Darbeciler, sığınma başvurusuna gerekçe olarak, 'Türkiye'de adil yargılanma olanağı kalmadığını' gösterdiler. Hollanda’nın önde gelen gazetelerinden NRC’nin özel haberine göre, Avrupa’da görevli olan ve sayıları açıklanmayan bir grup subay, Ankara’nın “geri dönün” çağrısını hiçe sayarak firari olarak Hollanda’da kalmaya devam edecek.

YUNANİSTAN CUNTACI 8 ASKERİ İADE ETMEMİŞTİ

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası Yunanistan’a kaçan 8 asker hakkındaki Türkiye’nin iade talebi Yunan mahkemesi tarafından da skandal bir kararla reddedilmişti. Türkiye kararın ardından harekete geçerek 8 cuntacı hakkında ‘yakalamaya dönük tutuklama kararı’ çıkardı. Darbe soruşturması kapsamında yönetici kadroya ilişkin olarak, "silahlı terör örgütüne üye olma, terörün finansmanına dair yasaya muhalefet, nitelikli dolandırıcılık, suçtan kaynaklı varlıkları aklama" başlıkları altında arama kararı çıkarıldı. Almanya'dan iade talebinde de bu suçlara dikkat çekildi. Ancak tek bir adım atılmadı.

BATI’NIN KUCAK AÇTIĞI FETÖCÜLER

FETÖ’cülerin Almanya’dan sonra ki gözdesi İngiltere oldu. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Bugün TV eski Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, kararın FETÖ'cü polisler tarafından sızdırılmasının ardından eski patronu Akın İpek gibi İngiltere'ye kaçtı. Tarık Toros aynı zamanda her yazısında AK Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "yargılanacaksınız, bu ülkeyi terkedeceksiniz" tehditlerinde bulunuyordu. Eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı hakkında PDY'nin "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas yaptığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında "darbeye teşebbüs etmek" ile "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" suçlarından İstanbul 3. Sulh Ceza Hâkimliğince yakalama ve gözaltı kararı çıkarıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, 18 Eylül'de gönderilen yazı üzerine Dumanlı'yı gözaltına almak için çalışma başlattı. Ekiplerin, yaptıkları çalışmalarda Dumanlı bulunamadı. Dumanlı hakkında, bu soruşturma kapsamında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Ancak Dumanlı’dan haber alınamadı. Emre Uslu "Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında açılan davada, Sinan Dursun ise "25 Aralık kumpas" davasında firari sanık aranıyor. PDY'nin yaptığı "17-25 Aralık darbe girişimi"nin savcıları Zekeriya Öz ile Celal Kara'nın da haklarında tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkarılmasından önce yurtdışına kaçtıkları belirlendi. Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek hakkında 2 Eylül'de "yokluğunda tutuklama" kararı verildi. "FETÖ yöneticisi, terörizmin finansmanı, zimmet, terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamaları yöneltilen İpek'in, operasyondan iki gün önce 30 Ağustos'ta, uçakla İngiltere'ye gittiği belirlendi. Cumhurbaşkanı'na hakaret davasında tutuklama kararı çıkan, Paralel Yapı'nın tetikçi kalemlerinden Önder Aytaç'ın da yurtdışına kaçtığı anlaşıldı. Savcılığın soruşturma haberinin medyada yer almasının ardından Mustafa Yeşil soluğu ABD'de aldı. Paralel Yapı'nın yurtdışına giden medya üyelerinden Tuncay Opçin 28 Mart 2015'te diğer birçok örgüt üyesi gibi ABD'ye kaçtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Twitter'dan hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Hakan Şükür ilk duruşmaya gelmedi. Avukatı Hakan Şükür'ün Amerika'ya taşındığını söyledi. Mahkeme, sonraki celseye Şükür'ün adresinin bildirmesi için avukata süre verdi. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün en büyük para kaynaklarından birisi Kaynak Holding'in Genel Müdürü Mustafa Özcan, geçtiğimiz yıl Brüksel'e kaçmıştı.

JURNALCİ GAZETECİ ALMANYA HİMAYESİNDE

29 Mayıs 2015 tarihinde Cumhuriyet'te, Suriye'ye gönderilen MİT TIR'ları ile ilgili ülke güvenliğini ve sırlarını tehlikeye atan haberi yapan Can Dündar 15 Temmuz öncesi Almanya’ya kaçtı. Almanya’da katıldığı programlarda Avrupa’yı Türkiye’ye müdahale çağıran vatan haini her terör örgütü üyesi gibi Almanya’da en güzel şekilde ağırlanıyor.

ALMAN DERİN DEVLETİ PKK

Terör örgütü PKK yandaşlarının Almanya'da pankart açıp, terörist başı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını taşıması Alman gazeteci Martin Lejeune'nin tepkisine neden oldu. 16 Nisan'da yapılacak referandum için başta Almanya olmak üzere Avrupa'nın 'Hayır' kampanyasını desteklediğini belirten Lejeune "Referandum tarihi netleştikten sora Almanya ve Avrupa AK Parti ve MHP'nin düzenlediği 42 toplantıyı iptal etti. PKK'lıların Almanya'nın her yerinde serbestçe flama ve bayraklarını açmalarına ise göz yumuyorlar. Alman hükümeti PKK'yı koruyup dolaylı yoldan destekliyor. Terör örgütü Almanya'nın derin devleti konumunda adeta. Beşiktaş'ta yapılan hain terör saldırısından sonra Berlin sokaklarında kutlama yapanları çektiğim için bana saldırdılar. Orada bir Türk restoranına saklanarak kurtuldum" diye konuştu.

AVRUP’A HAYIR’A ÇALIŞIYOR

AK Parti ve MHP'nin 'evet' oyu çıkması için çalıştığı referandum sürecinde; CHP, HDP ve terör örgütü PKK 'hayır' oyları için çalışmalar yürütüyor. Terör örgütlerinin katılımıyla genişleyen 'hayır' cephesine son olarak Avrupa da katıldı. 16 Nisan referandumunun sonuçlarına etki etmek isteyen Avrupa; 'evet' çalışmalarına izin vermezken, 'hayır' için tüm imkânları sunuyor. Almanya, İsviçre, Fransa ve Hollanda gibi ülkelerin verdiği izinlerle açılan 'hayır' çadırlarında terör örgütü PKK'nın eli kanlı lideri Abdullah Öcalan'ın afişleri de yer alıyor.

BÜŞRA AKSAKBAĞI / YENİ HABER GAZETESİ