'Terör örgütleriyle hep birlikte mücadele edilmesi gerekir'

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, terör örgütleriyle hep birlikte ve iş birliği içerisinde mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.
'Terör örgütleriyle hep birlikte mücadele edilmesi gerekir'

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, ABD Başkanı Barack Obama'nın veto etmesine rağmen, 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerine, Suudi Arabistan'a dava açma imkanı getiren yasa tasarısını kabul etmesine ilişkin, "Bu yasanın Amerika hukuk sisteminde fiiliyatta bir sonuç meydana getirip getirmeyeceği tartışması bir yana bu dayatmacı, çifte standartlı siyasi yaklaşımın uluslararası sistemde ilişkileri düzenleyen temel ilkelere ve teamüllere ciddi zarar vereceğinden kaygılıyız." dedi.

Kahraman, İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) üyelerine Ankara Palas'ta yemek verdi.

TBMM Başkanı Kahraman, yemekte yaptığı konuşmada, bu toplantının hem İslam dünyasının hem de Türkiye'nin kritik safhalardan geçtiği bir döneme rastlamasının ayrı bir mana taşıdığını ifade etti.

Türkiye ve İslam dünyasının iç ve dış kaynaklı pek çok tehlikeyle baş etmeye çalıştığını anlatan Kahraman, günün gerçek ve samimi İslam dayanışması günü olduğunu bildirdi.

Kahraman, İslam ülkeleri arasındaki yapıcı diyalog, iş birliği ve dayanışmanın, İslam dünyasının barış, güvenlik, istikrar, kalkınma ve refahının ön şartı olduğunu belirterek, Türkiye'nin de geçen yıl 12. İSİPAB Konferansı'na ev sahipliği yaparak, İslam dünyasının dayanışmasına katkıda bulunduğunu aktardı.

"Bu musibetten güçlenerek çıktığımıza inanıyorum"

Türk halkının ve demokrasisinin 15 Temmuz'da tarihindeki en büyük tehditlerinden birini atlattığını vurgulayan Kahraman, "Çok şükür bu tehdidi, halkımız kahramanca savuşturmuştur ve çok kısa bir zamanda ülke tamamen normale dönmüştür. Ülke olarak bu musibetten güçlenerek, çıktığımıza inanıyorum. Mukaddes dinimizi istismar eden FETÖ terör örgütü ile iktisaplı silahlı bir çete Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Meclisi ve hükümetine karşı 15 Temmuz tarihinde girişilen darbe teşebbüsü, uluslararası toplum ve İslam dünyası tarafından şiddetle kınanmıştır." diye konuştu.

İsmail Kahraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla istikbal, demokrasi ve vatanlarını korumak için canlarını tehlikeye atan Türk halkının onurlu duruşunun bütün dünyaya ders ve mesaj verdiğini kaydederek, halkın demokrasiye sahip çıkmasındaki kararlılığın ve verilen şehitlerin sadece Türkiye Cumhuriyeti değil, dünya tarihine de altın harflerle yazılacağını bildirdi.

Terör örgütleriyle hep birlikte ve iş birliği içerisinde mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Kahraman, DEAŞ, Boko Haram ve El Kaide gibi insan kanı ile beslenen şebekelerle yapılan mücadelenin, FETÖ ve küresel ağı için de yapılması gerektiğine dikkati çekti.

"Teamüllere ciddi zarar vereceğinden kaygılıyız"

ABD Kongresi'nin, ABD Başkanı Barack Obama'nın veto etmesine rağmen, 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerine, Suudi Arabistan'a dava açma imkanı getiren yasa tasarısını kabul ettiğini anımsatan Kahraman, "Bu yasanın Amerika hukuk sisteminde fiiliyatta bir sonuç meydana getirip getirmeyeceği tartışması bir yana bu dayatmacı, çifte standartlı siyasi yaklaşımın uluslararası sistemde ilişkileri düzenleyen temel ilkelere ve teamüllere ciddi zarar vereceğinden kaygılıyız." değerlendirmesinde bulundu.