Terör örgütü DAEŞ Cerablus'ta binaları tahrip ediyor

Sınır hattında daha önce görülen terör örgütü DAEŞ mensuplarının, bu bölgeden uzaklaştığı, Cerabluk'taki binaları tahrip ettiği belirtildi.
Terör örgütü DAEŞ Cerablus'ta binaları tahrip ediyor

Terör örgütü DAEŞ, kontrolünde bulundurduğu Halep'e bağlı Cerablus ilçesindeki birçok bina ve önemli yapıyı tahrip etti.

Suriye sınırındaki Gaziantep'e bağlı Karkamış ilçesinden, Cerablus'taki patlamalar görülebiliyor. İlçedeki 5 su deposuna zarar veren DAEŞ üyeleri, daha önce de başta gümrük binası olmak üzere muhaliflere ait çok sayıda evi aynı yöntemle yıkmıştı.

Geçtiğimiz haftaya kadar sınır hattında hendek kazıp mayın döşeyen terör örgütü üyeleri, bu bölgelerden uzaklaştı. DAEŞ üyelerinin Türkiye sınırı yakınına astığı bayrakların da yırtıldığı görüldü.

Suriyeli Muhammet Abdo, gazetecilere yaptığı açıklamada, DAEŞ'in saldırılarından kaçarak Karkamış'a sığındığını hatırlattı. 

Terör örgütü militanlarının yakın bir zamana kadar sınıra yakın bölgede hendek kazdığını ifade eden Abdo, "Artık burada değiller, bayrakları da yırtılmış ve yenisini de asmıyorlar. Bir süredir hendek kazmıyorlar. Su deposu gibi hayatı önem taşıyan yapıları da yıktılar. Bu durum DAEŞ'in artık burada kalmayı planlamadığını gösteriyor. İlçe merkezindeki az sayıdaki sivil halktan ise sağlıklı haber alamıyoruz" diye konuştu.