'Terör örgütü toplumdaki desteğini kaybetti'

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevheri, "Terör örgütü bu şekilde can almayı sürdürdükçe toplumdaki desteğini kaybetmeye devam edecektir" dedi.
'Terör örgütü toplumdaki desteğini kaybetti'

Van'da terör örgütü PKK tarafından bayramın ilk günü gerçekleştirilen ve 46'sı sivil 48 kişinin yaralandığı saldırıya toplumun farklı kesimleri tepki gösterdi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, yaptığı açıklamada, menfur saldırı nedeniyle bayramı buruk karşıladıklarını belirtti.

Terör örgütü PKK'nın bayramın ilk günü insanları canice katletmeye çalıştığını ifade eden Cevheri, "Dilerim şehidimiz olmaz. Ciddi manada ağır olan vatandaşlarımız var. Terör örgütü bu şekilde can almayı sürdürdükçe toplumdaki desteğini kaybetmeye devam edecektir. Zaten ciddi bir şekilde taban kaybetmiştir. Arzumuz ve temennimiz bu kardeş kavgasının bitmesidir, bu topraklarda kardeşliğin yeşermesidir. Arzumuz ve duamız budur." diye konuştu.

Saldırıyı kınayan Cevheri, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutladı.

"Dik durmaya devam edeceğiz"

Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ise eylemin bayram sabahında gerçekleştirilmesinin terör örgütü PKK'nın dininin, imanının, insanlığının olmadığını bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

Terör saldırısı nedeniyle bayram sevincinin hüzne dönüştüğüne işaret eden Kaya, "15 Temmuz'da bu millet nasıl dik durmuşsa bütün eylemlere karşı dik durmaya devam edecektir. Bütün yaralılara acil şifalar diliyorum. İnşallah ülkemiz bundan sonra daha refah günleri de göreceğine inanıyoruz. Bundan sonra hep birlikte bütün terör örgütlerine karşı dik durmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.